Ние въведохме най-строгите санкции досега. Санкциите на Европейския съюз ще

...
Ние въведохме най-строгите санкции досега. Санкциите на Европейския съюз ще
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Санкциите на ЕС ще потопят руската икономика в рецесия за десетилетия

" Ние въведохме най-строгите наказания до момента. Санкциите на Европейския съюз ще потопят съветската стопанска система в криза за десетилетия, а нейната промишленост е лишена от съвременни и сериозни технологии ", съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в речта си по време на Световния стопански конгрес в Давос.

" Руските закононарушения няма да останат безнаказани ", сподели още тя.

Тя означи, че районът е бил " уязвим за пазарните операции на Путин преди една година " заради дългогодишната си взаимозависимост от съветските изкопаеми горива, само че Фон дер Лайен похвали напъните на Европейски Съюз да понижи зависимостта си от съветския тръбопроводен газ с 80% и приветстваха отдадеността на блока да понижи цените на газа посредством дейно понижаване на потреблението му.

Тя сподели, че още през февруари мнозина са планували, че Киев ще падне за броени дни, " само че тези прогнози не регистрираха моралната и физическата храброст на украинския народ ", сподели Фон дер Лайен.

" Украйна се е опълчи на агресора макар всички компликации. Дори безмилостните набези на Русия против цивилни жители или призракът на жестока зима не са разколебаха тази решителност ", добави тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР