Ние в трикове не участваме. Това заяви лидерът на ГЕРБ

...
Ние в трикове не участваме. Това заяви лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

Борисов: Проф. Габровски сам си събира екип, при трети мандат пак него ще предложим

Ние в трикове не участваме. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов от Силистра.

 

„ Мислят, че ние сме като тях – корумпирани - и желаеме властта непременно – не. Държавата има потребност от устойчиво държавно управление, с цел да влезем в еврозоната, дано външните сътрудници видят, че тук има политическа класа, която мисли първо за народа и след това за Европейски Съюз. С позицията на ГЕРБ за Украйна и еврозоната имаме изключителни позитиви в Европа ”, сподели Бойко Борисов.

 

По думите му по отношение на реализирането на първия мандат е имало два разновидността – чисто партиен и експертен.

Проф. Габровски самичък си събира екип, който да е далечен от всички партии. Всички хора питат, ще има ли държавно управление, хаосът към този момент е голям. За мен това е единственият работещ вид да се направи държавно управление с къс живот да се одобряват неотложни неща, значими за хората и страната.

Борисов означи, че това не е кабинет на ГЕРБ, той е единствено подкрепено от партията.

 

Ако има трети мандат, то ние ще настояваме да бъде това държавно управление, което ще избере проф. Габровски. Направихме три крачки обратно, за може страната да се стабилизира. Да обвиняваш в съглашателство с Радев и в този момент да упрекват ГЕРБ, е просто безочливо.

 

Ако проф. Габровски не успее изрично ще отидем на нови избори. Надявам се да подбере добър екип и в понеделник да върне изпълнен мандат на президента.

 

При този претендент за министър председател да ми оферират Петков и Василев няма по какъв начин да стане. А да става министър председател някой от дребна партия не е съществено, добави още Борисов.

 

С ген. Атанасов бяхме дружно години наред, когато беше част от Реформаторския блок. Той е прочут с това, че неговите изказвания не са истина, разяснява Борисов.

 

На мен ми е забавно какво мисли за Gemcorp. На мен ми е забавно какво мисли за декларацията на ГЕРБ за украинската православна черква. Щеше да ми е забавно да го чуя, за какво не одобриха горивото да се продава с 1 лева по-евтино. Това са проблемите на хората.

 

Видях през вчерашния ден президента Радев да приказва по две доста значими тематики. Миграционният проблем може да бъде спрян единствено със съдействието на Турция. Това, което години вършим и когато пристигнаха Атанасов и сходни разградиха България и тя се трансформира в главен дом на трафикантите. Затова загубихме уважението на доста страни в Европа. Преди години нулева миграция при ГЕРБ и при мен, в този момент виждате какъв безпорядък. Всеки ден служители на реда задържат каналджии, уточни Борисов.

" Най-ясно поканихме всички партии на договаряния за държавно управление. Ние имаме ясна стратегия по какъв начин да управляваме, както народът чака. Една безспорна кандидатура на проф. Габровски да имаме договарящ министър председател, получил мандата от президента Радев, оторизиран от парламентарната група. Повече крачки обратно не можем да вършим, означи Борисов.

Според него няма късмет за осъществяване на втория мандат, тъй като „ с корупцията никой не желае да се сдружи “.

Лидерът на ГЕРБ бе безапелационен, че всеки ден се готвят за избори. Структурите на партията са в подготвеност за избори, с цел да „ не ни се извиват ръцете и някой да си мисли, че сме се изплашили ”, разяснява той.



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР