Ние твърдо вярваме, че бъдещето на Западните Балкани е на

...
Ние твърдо вярваме, че бъдещето на Западните Балкани е на
Коментари Харесай

Американският вицепрезидент: Бъдещето на Западните Балкани е свързано със Запада

Ние твърдо имаме вяра, че бъдещето на Западните Балкани е на Запад, и ние ще продължим да работим за основаването на здрави връзки сред Европейския съюз, Западните Балкани и Съединени американски щати. Това съобщи в Подгорица американският вицепрезидент Майкъл Пенс, оповестяват международните организации.

Той благодари на Черна гора за приноса в укрепването на НАТО. Членството на Черна гора в Алианса Пенс дефинира като исторически триумф, реализиран единствено 10 години след оповестяване на независимостта на страната.

Бившата югославска република, с население от 680 000 души и двухилядна войска, се причисли към НАТО през юни т.г., като осем месеца по-рано Подгорица упрекна съветски жители в опит за прелом за разстройване на присъединението.

Москва отхвърли обвиняванията като антируска нервност и предизвести, че ще предприеме ответни ограничения против " враждебния курс " на Черна гора. Подобни са и изказванията на черногорската съпротива.

Русия се опълчи на участието в НАТО на Черна гора, чиито дълбоководни адриатически пристанища могат да бъдат употребявани в поддръжка на военноморски интервенции в Средиземноморието. Западът твърди, че Кремъл усилва въздействието си в някогашна Югославия, изключително измежду православните християни в Сърбия, Черна гора, Македония и Босна.

" Вашата смелост, изключително в изискванията на съветския напън, въодушевява света и аз ви приветствам за това ", сподели Пенс на черногорските си домакини
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР