Ние трябва да сме ефективна част от НАТО и ЕС.

...
Ние трябва да сме ефективна част от НАТО и ЕС.
Коментари Харесай

Проф. Петър Стоянович: Трябва да сме по-ефективна част от ЕС и НАТО

" Ние би трябвало да сме ефикасна част от НАТО и Европейски Съюз. Няма по какъв начин да бъдем с единия крайник постоянно на открито, тъй като едното краче желае да бъде обуто с друга маратонка ". Това сподели в Деня на българската войска историкът проф. Петър Стоянович.
Той акцентира, че България би трябвало да си даде ясна сметка дали е вярна политиката да поддържа армия и въоръжение, което се изисква от един дребен сътрудник в НАТО, каквато е страната ни:
 Проф. Петър Стоянович за разногласието със Скопие: Това не е изкуствена рекламация, а доказуеми обстоятелства Проф. Петър Стоянович за разногласието със Скопие: Това не е изкуствена рекламация, а доказуеми обстоятелства
" Погледът към историята не пречи на сегашното и на бъдещето, дотолкоз, доколкото не става въпрос за спор, не става въпрос за упорства...
" Не става по този начин - да се возим към момента на руските самолети от преди 100 години, няма по какъв начин постоянно да вземаме някакви лодки, които са трета ръка. По този метод ставаме все по-маргинални, а това не би трябвало да е нашата политика. И ние би трябвало да си дадем малко напън и да създадем освен това и за пехотата, военноморските сили и авиацията ".
По думите на проф. Стоянович високият рейтинг на армията идва от това, че не се е налагало да бъде изпитана нейната действителна боеспособност.
" Никога не би трябвало да забравяме, че предишното ни може да ни прави доста горди и доста впечатляващи, когато се сещаме за своите предшественици, само че нито ще ни резервира бъдещето, нито ще ни подсигурява сигурността против някакви непознати закани ", сподели още историкът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР