Ние трябва да продължим да укрепваме нашата солидарност и сътрудничество

...
Ние трябва да продължим да укрепваме нашата солидарност и сътрудничество
Коментари Харесай

Министърът на отбраната към колегите си от Югоизточна Европа: Трябва да продължим да укрепваме нашата солидарност и сътрудничество

" Ние би трябвало да продължим да укрепваме нашата взаимност и съдействие за реализиране на задачите на самодейността SEDM “, сподели министър Димитър Стоянов при откриването на Годишната среща на министрите на защитата от Югоизточна Европа, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата . Срещата се организира в София в границите на българското председателство на Процеса на срещи на министрите на защитата от Югоизточна Европа (SEDM). Процесът SEDM е основан през 1996 година като механизъм и един от най-важните конгреси за районно съдействие и повишение на сигурността и стабилността в тази част на Европа.

Министър Стоянов подчертава върху забележителната роля, която Процесът играе към този момент повече от четвърт век в укрепването на добросъседските връзки и в евроатлантическата интеграция на страните от района. Той акцентира значителния принос на SEDM за справяне със актуалните закани пред сигурността. " Изпълнената с провокации конюнктура в района и в света укрепва увереността ни, че в тези тревожни времена би трябвало да останем дружно, с цел да запазим мира, сигурността и стабилността “, сподели Стоянов пред участниците във форума, измежду които са сътрудниците му от Румъния, Грузия и Молдова.

Тазгодишната среща на министрите на защитата в София минава под знака на предизвикващите паника и отвращение събития на територията на самостоятелна Украйна, която е една от членуващите в Процеса страни. " Ние следим с голяма угриженост спора, който оценяваме като най-голямата опасност за мира и световната сигурност след края на Втората международна война. Бих желал да изразя нашата взаимност и бездънен почит към смелостта, твърдостта и героизма на украинския народ и украинските въоръжени сили в битката им за отстояване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна “, сподели министър Стоянов.

" От основаването си Процесът SEDM сполучливо предизвиква мира, взаимното съгласие и придържането към нашите споделени полезности и е приет за значима районна самодейност “, сподели заместник-министърът на защитата Теодора Генчовска, под чието управление е ротационното председателство на SEDM.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР