Ние трябва да бъдем готови в края на август с

...
Ние трябва да бъдем готови в края на август с
Коментари Харесай

Денков: От парите следват ученика към парите следват качеството

„ Ние би трябвало да бъдем подготвени в края на август с явен сюжет по какъв начин започва образователната година. “ Това съобщи пред БНР министърът на образованието и науката проф.. Към края на август ще има изясненост както във връзка с имунизирането в системата, по този начин и какво ще се случи към 15 септември, уточни той.

Направено е всичко допустимо да се осведоми цялата система за какво е значимо работещите в нея да се имунизират, увери просветния министър. По думите му терзанията на хората не престават да бавят процеса.

Интересът към осведомителната акция измежду работещите в системата на образованието съгласно Денков е бил извънредно огромен. В срещите са взели участие над 85 на 100 от шефовете на учебни заведения и детски градини. Около 20 медицински експерти са се присъединили в акцията.

„ Хората изпитват голяма потребност да получат надеждна информация. “

Запитан по какъв начин гледа на концепцията за наложителна имунизация Николай Денков уточни, че избира позитивните тласъци.

„ Българинът има настройка, че в случай че нещо се прави наложително, той ще резистира, ще се пробва да се съпротивлява. “

От 4100 учебни заведения и детски градини у нас в половината има медицински кабинети с постоянно наличие на здравно лице. Останалите са с контракти за повикване на здравно лице или за наличие на такова в избрани дни от седмицата, пояси още проф. Денков.
 Проф. Денков: 25% от учениците могат да отпаднат поради онлайн-обучението Проф. Денков: 25% от учениците могат да отпаднат поради онлайн-обучението
Около 25 % от учениците са в риск от отпадане от просветителната система в идващите няколко години. Това е една от отрицателните...

44 хиляди устройства липсват в системата на образованието - таблети и преносими компютри. ¾ от тях са в рисковите групи и учебни заведения със застрашени от отпадане възпитаници. Около 34 хиляди възпитаници нямат постоянен достъп до интернет, заключи Николай Денков. Той заяви, че е обезпечено финансиране за закупуване на изчезналите устройства.

Министърът на образованието посочи, че от правилото „ парите следват ученика “ би трябвало да преминем към правилото „ парите следват качеството “, само че огромният проблем е, че няма методика за оценка на добавената стойност, която дава едно учебно заведение.

Националното външно оценяване не трябва да се отстранява, тъй като без него няма да имаме картина на системата, счита проф. Денков.

До края на юли две трети от ресурса на програмата „ Отново дружно “ е употребен, посочи още министър Денков. Той чака програмата за летен отдих да се осъществя в цялостния й потенциал.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР