Ние търсихме формула, която да обедини всички, за да бъде

...
Ние търсихме формула, която да обедини всички, за да бъде
Коментари Харесай

Шефът на дебълните разстроен

Ние търсихме формула, която да сплоти всички, с цел да бъде личността на ръководител на Народното събрание да бъде консенсусна. Вежди Рашидов от наша позиция не е. Това сподели съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов след избора на депутата от ГЕРБ-СДС за началник на Народното събрание.

Той има много богата и сносно известна биография. Имаше два пътя: единият беше пътят на консенсуса, в който 240 депутати да намерят по какъв начин да гласоподават дружно. В един миг ние се отказахме да търсим повече подобен консенсус през днешния ден. И както незабавно видяхме, това стартира да придобива характерностите на нормалното парламентарно болшинство, което не дава 15-минутни почивки, разяснява още Иванов.

Той означи, че за партията му не било изненада, че Българска социалистическа партия е застанала зад правилото на старшинството, т.е. – зад избора на Рашидов.

Този вид е недопустим за Демократична България и за Политическа партия, акцентира Иванов.

Не бях на последния председателски съвет. На него се е формирало 4-партийно болшинство. Кой какви реплики е раздавал там, не знам. Някои обединения доста бързо започнаха да демонстрират мощ посредством процедурни хватки. Подозирам, че край тази 4-партийна настройка може да се окаже, че нещата ще потръгнат и отсега нататък в Народното събрание, добави Иванов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР