Ние смятаме, че това е опит за политизиране на съдбата

...
Ние смятаме, че това е опит за политизиране на съдбата
Коментари Харесай

Красен Кралев: Прави се опит да се нагнети напрежението

Ние считаме, че това е опит за политизиране на ориста на " Левски ". Това съобщи спортният министър Красен Кралев пред Министерския съвет във връзка оповестеното прехвърлянето на акциите на ФК " Левски " на премиера Бойко Борисов от страна на Васил Божков. Журналистът Сашо Диков донесе самите документи в Министерски съвет тази заран.

Пликът с акциите не може да бъде импортиран в Министерския съвет, тъй като министър председателят няма предпочитание, а и законовото право да има акциите, на който и да е клуб в България, отсече спортният министър и изясни, че няма по какъв начин министър председателят да бъде притежател на който и да е клуб. Случващото се е опит да се политизира процесът, както и да нагнети напрежение към последователите на " Левски ", акцентира спортният министър.

Ако няма искащи да станат притежатели на акциите или в случай че те не потвъртдят, че ги желаят, тогава те ще отидат при последователите на клуба, изясни Кралев. По думите му в реда на нещата е ориста на клуба да бъде предадена в ръцете на последователите на сините.

Той подсети, че държавното управление оказва помощ на противоречивите клубове и даде образец с пловдивските тимове. За държавното управление е обидно по този метод да бъдат давани акции.

Припомняме, че самият Сашо Диков не го позволиха в Министерски съвет, с цел да съобщи джиросаните акции на премиера. Журналистът изясни пред сътрудниците си, че не е наясно с юридическите и комерсиалните процедури. Вчера по обяд му се обадил Васил Божков от Дубай и го помолил да бъде предявител, на което той се съгласил. Самите документи Диков взел преди двайсетина минути преди този момент от човек на площад " Александър Невски " - наоколо се намира централата на " Нове холдинг ".

" Идвам в този момент тук по каналния ред. Дано Бойко Борисов се съгласи да ме одобри... Аз съм просто един пощальон. Помагам ", сподели Сашо Диков

От документите е видно, че акциите са били джиросани на 8 май. От Спас Русев са трансферирани на Христо Йовов, по-късно на Божков, а в този момент към премиера. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР