Ние сме заявявали неведнъж, че можем да говорим еднакво с

...
Ние сме заявявали неведнъж, че можем да говорим еднакво с
Коментари Харесай

Карадайъ: Можем да говорим с всички партии и коалиции

Ние сме заявявали нееднократно, че можем да приказваме еднообразно с всички парламентарно показани партии и обединения.

Това съобщи в отговор на въпрос на bTV водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадйъ.



" Нашето държание е ясно през цялото време - в 45-ото Народно заседание бяхме декларирали, че отчитаме вота на гласоподавателя като предпочитание на смяна и в случай че новите партии предложат държавно управление, ние ще го подкрепим без да участваме в договаряния, диалози и държавно управление. В 46-ото Народно събрание имахме едно изискване - възобновяване на демокрацията и държавността в страната. За 47-ото това изискване изрично важи, само че дано да забележим окончателните резултати. Ние можем да приказваме еднообразно с всички ", изясни той.

Карадайъ благодари на всички партийни структури и симпатизантите на Движение за права и свободи, които, по думите му, са устояли на " всевъзможни репресии " на тези избори.
Снимка: bTV
" Едно е реалност - тези избори регистрират най-ниската изборна интензивност от демократичните промени насам и то при наложително гласоподаване, според Изборния кодекс. Тепърва следва разбор на какво се дължи това ", сподели още той.

Лидерът на Движение за права и свободи разяснява, че резултатът на партията е малко по-добър от този на изборите през април и юли тази година, като регистрира и по-голямата изборна интензивност в Турция, само че още веднъж съобщи, че по-съществен разбор ще бъде изработен след оповестяването на окончателните резултати от вота.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР