Ние сме заличени, но не сме победени. Това заяви Люпчо

...
Ние сме заличени, но не сме победени. Това заяви Люпчо
Коментари Харесай

Люпчо Георгиевски: Ние сме заличени, но не сме победени

Ние сме заличени, само че не сме победени. Това съобщи Люпчо Георгиевски, ръководител на Българския културен клуб в Битоля „ Иван Михайлов “, пред BGonAir.

Георгиевски е безапелационен, че районен съд Македония ще би трябвало да направи рано или късно измененията в Конституцията си и ще впише българите като държавотворен народ.

„ Вярваме, че РСМ ще стане по-добра страна за живот за българите. Вярваме, че ще ни впишат в Конституцията. Тя ще бъде отворена и българите ща станат равноправни с всички останали нации “, акцентира Георгиевски.

Той съобщи, че българите ще напишат писмо до президента на РСМ Стево Пендаровски с искане да бъдат включени в експертната комисия, която ще преглежда измененията в главния закон. Според Георгиевски това е неотложно, тъй като тази комисия ще се занимава с проблемите на българската общественост и те ще могат да ѝ спомагат като обяснят какви са проблемите.

„ Надяваме се и България да ни поддържа в тези наши претенции “, съобщи ръководителят на Българския клуб „ Иван Михайлов “. Той даде обещание да потърси помощ и от европейските институции.

Люпчо Георгиевски разяснява и побоя над секретаря на Българския клуб в Охрид „ Цар Борис Трети “ Християн Пендиков. Според него Пендиков не е определен инцидентно. С побоя над него управляващите са желали да покажат на всички българи, че би трябвало да мълчат и да не афишират своето съзнание.

„ Християн Пендиков беше особено и целеустремено определен да бъде обичай и по този метод да се покаже на останалите какво ги чака. Той е безсънен млад българин, здрав и мощен. Предстои му да се изучи “, сподели Георгиевски.

По отношение на делото против него, Люпчо Георгиевски съобщи, че в съда са му обяснили, че не го викат за корупция, че това било административна неточност. „ Това не е неточност. Първо ви упрекват, че сте българин, по-късно, че сте подкупен българин. Не съм направил нищо, а ме упрекват в корупция. Много е мъчно за мен и фамилията ми “, показа той.

Люпчо Георгиевски е безапелационен, че за българите в РСМ предстоят по-добри дни.

„ Ние българите там живеем и там желаеме да продължим да живеем. районен съд Македония е нашата татковина. Дали сме доста жертви. Българите са живели там и ще продължат да живеят там “, акцентира той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР