Ние сме виновни за нарушената си свобода, колеги, защото продължаваме

...
Ние сме виновни за нарушената си свобода, колеги, защото продължаваме
Коментари Харесай

Ние сме виновни за наглостта на мултаците, още ли ще ги търпим?

Ние сме отговорни за нарушената си независимост, сътрудници, тъй като продължаваме да поносим политически наглеци като мултака Рашидов.
Преминавали сме границите на свободата си, разгласи Рашидов. Сигурно е прав. Откъде накъде в страната на мутрите, ченгетата и политическите продажници, ние ще си разрешаваме неуместни въпроси?
Не че те ще спрат да крадат, да опорочават публичните поръчки, да предават националните ползи на България, да търгуват с въздействие и да си обезпечават евтини жилища. Ние даже не им пречим задоволително да го вършат. Задоволяваме се с най-малък принос, като някоя оставка но Цветанов или Пацо дьо Тераса. Докато те биват уреждани с някоя нова сладка службица, ние имаме " налостта да мрънкаме " за сваляния от ефир, арести на публицисти с белезници и всякакви такива нещица.
Виновни сме, тъй като прекомерно дълго търпяхме нахалството и безочието на политиците. Твърде дълго приемахме ролята си само на посредници и отразители на събитията. Крайно  време е да се превърнем в отрезвители за нацията и същински коректив на властта.
В противоположен случай се трансформираме в съучастници. На политическите наглеци, на ПИК-ливата публицистика, на разграбването и унижението на България. Крайно време е да разберем, че не рейтингите са преди всичко, а отговорността ни към обществото.
Примерите за потъпкването на свободата на изложение единствено за последните месеци са многократни. Арестите на сътрудници от Биволъ, на Юрий Борисов, измененията в " публицистичната политика " на казионната Нова, на държавните Българска национална телевизия и БНР. Кой е идващият? Може би на следващия ден ще ни пратят и мутрите-провокатори, които целят да компрометират митингите против Гешев.
Крайно време е да престанем да бъдем обслужващ личен състав. За свободата би трябвало да се борим всеки ден. И по всевъзможен начин. Обидно е да отразяваме компрометирани и нагли политически фигури. Дойде време да променим метода си към публицистиката, в случай че желаеме да я има.
Автор: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР