Ние сме в ценови шок от 8-9 месеца, а правителството

...
Ние сме в ценови шок от 8-9 месеца, а правителството
Коментари Харесай

Тома Биков: 9 месеца сме в ценови шок, а сега мерките само ще ни потопят още

Ние сме в ценови потрес от 8-9 месеца, а държавното управление се събра да обмисля антикризисните ограничения на 17 май. Трябваше да има анонс, че ще има всеобщ митинг на най-различни сектори, с цел да могат да седнат и да стартират да мислят за тях. Това сподели в " Тази заран " по бТВ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Според него, антикризисните ограничения на държавното управление не са антиинфлационни, а проинфлационни. По думите му дотук няма нито една прогноза на финансовия министър Асен Василев, която да се е сбъднала, визирайки прогнозата за инфлацията в страната.

" Такъв вид държание води единствено до неустановеност и до липса на каквато и да било предвидимост ", разяснява Биков.

Той съобщи още, че цените са скочили поради високата цена на тока.

" Ние предложихме едно доста просто решение. Свръхпечалбите да отидат за обезщетения на бизнеса, което да спре растежа на всички останали цени. Първо два месеца бавеха това решение, по-късно го отхвърлиха и най-после започнаха едни частични обезщетения, само че към този момент в миг, в който цените към този момент бяха скочили ", изясни Тома Биков.

" Ще видите, че цената на хляба няма да падне. Когато сваляш налози за някого, ти ги сваляш за бизнеса, а не за потребителите. Те биха могли да бъдат подпомагани по различен метод и то тези от тях, които се нуждаят ", на мнение е той.

Той отговори и на обвиняването на ръководителя на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов, съгласно който антиправителствените митинги се провеждат от ГЕРБ.

Ако беше по този начин, щеше да го усети доста по-силно, съобщи бургазлията.

На фрагменти от митингите се вижда Екатерина Йорданова, която е ръководител на организацията Жени-ГЕРБ. На въпрос това не потвърждава ли тезата на Тошко Йорданов Биков отговори, че тя е синдикалист още преди основаването на ГЕРБ и то в транспортния бранш.

" Тя може да е политическо лице, само че митингът е на служащи. Аз не знам кой на кого симпатизира измежду тях. Лично аз бих отишъл на антиправителствен митинг, по този начин както ходеше цялата парламентарна група на Българска социалистическа партия на всички летни митинги ", показа той.

" Не знам за какво са се изплашили толкоз доста. Те очевидно живеят към този момент в някакъв свят на параноя и си мислят, че всевъзможни заприказва към тях вървят. Най-големият скрит план са самите те – че са неспособни към този момент шест месеца да реагират на каквото и да било ", сподели още Тома Биков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР