Ние сме в позиция на конструктивна опозиция. Задължително е ГЕРБ

...
Ние сме в позиция на конструктивна опозиция. Задължително е ГЕРБ
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ние оставаме в опозиция, ГЕРБ да прави кабинет с ДПС и "златен пръст" от Възраждане

„ Ние сме в позиция на градивна съпротива. Задължително е ГЕРБ да образува държавно управление. Няма да се коалираме с ГЕРБ и Движение за права и свободи, ние сме поредни. Първата политическа мощ носи огромна отговорност. Отказваме да преговаряме с ГЕРБ. Те имат огромен избор, Движение за права и свободи е логически съдружен сътрудник, да вземем за пример и „ златен пръст “ от „ Възраждане “. При всички тези вероятни комбинации, би било безконтролно първата политическа мощ да не образува държавно управление, не е елементарно, само че това е отговорността да си победител “, съобщи водачът на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков в утринния блок на Българска национална телевизия.

Според него ролята на градивна съпротива е значима за зоркост. Кирил Петков разясни, че няма концепция какво тъкмо съставлява партията на Стефан Янев „ Български напредък “. „ Няма ясна визия кой и по какъв начин стои откъм гърба и каква е крайната политика на партията “, посочи Петков.

„ Ще бъдем гласна съпротива. През последните 7-8 месеца инфлацията заля цяла Европа и животът стана доста безценен, доста хора се разочароваха, те са в дребните обитаеми места и взеха решение да не отидат да гласоподават “, добави някогашният министър председател. Той акцентира, че няма да се сливат парламентарни групи, да вземем за пример сред Политическа партия и „ Демократична България “. „ Това не е резултатът, на който се надявахме. Ако ни сложите сред дясно и ляво, ние сме тъкмо център “, сподели още Кирил Петков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР