Ние сме в началото на петата вълна, като моите очаквания

...
Ние сме в началото на петата вълна, като моите очаквания
Коментари Харесай

Топ инфекционист: Може да стигнем и до 30 000 заразени на ден


Ние сме при започване на петата вълна, като моите упования са в средата на февруари да достигнем пика. Имайки поради бурния метод на разпространяване на разновидността Омикрон, може да се доближи и до над 30 хиляди инфектирани дневно. Скритата заболеваемост е минимум четири пъти по-голяма от формалните данни. Това разяснява пред БНР проф. Георги Попов, специалист по инфекциозни заболявания в УМБАЛ и ДКЦ " Софиямед” в София.

В болничното заведение се прави PCR проучване, което демонстрира от кой вид е болен пациентът и това оказва помощ доста в лекуването.

" Нещо, което се прави и в малко други лечебни заведения в София. Колеги от провинцията споделят, че имат медикаментите, само че не могат да ги приложат, тъй като не знаят как… Но лекуването с моноклонални антитела работи, те блокират вируса и лечението след това е по-лека”, добави проф. Георги Попов.

Той добави, че " към този момент са отхвърлени от медицината, посредством огромни мултицентрови изследвания медикаменти като хидроксихлорохин, няколко антигрипни препарати като ремантадин, както и някои антиретровирусни препарати. " Ивермектинът се ползва съгласно някои протоколи от Съединени американски щати и Канада, както за лекуване, по този начин и за профилактика. В България направихме широкообхватно многоцентрово изследване и установихме, че има резултат единствено, в случай че се приложи в първите два дни”, поучава проф. Попов.

По думите му в страната може краткотрайно да има дефицит на някои от медикаментите, само че в този момент Министерство на здравеопазването доста гъвкаво и бързо реагира на това. " Моето виждане е, че хората ще се разболяват по няколко пъти, само че колкото повече ги " разтърсва”, даже и оздравели толкоз по-зле е за организма, заради резултатите на продължителния Коронавирус синдром”, акцентира професорът.

Проф. Попов чака пандемията да отмине, тъй като като всеки вирус и този ще мутира задоволително и даже да е изкуствено основан, в едни миг ще отслабне и ще се самоунищожи или ще стане ендемичен вирус.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР