„Ние сме в Копривщица да се преклоним и да благодарим.

...
„Ние сме в Копривщица да се преклоним и да благодарим.
Коментари Харесай

Радев в Копривщица: С вашия завет и ценности ние влязохме в битката за нова България

„ Ние сме в Копривщица да се преклоним и да благодарим. Да се преклоним пред вашите предшественици, които в най-мрачните интервали на нашата история, се изправиха и споделиха: „ На тази земя живее горделив народ, за който свободата и достолепието са най-висша полезност, по-скъпа от живота ". Това съобщи президентът Румен Радев пред събралите се поданици на Копривщица. „ Искаме да благодарим на вас - техните потомци, които през ветровете на историята, пренесохте тези полезности. Около тези полезности се гради и сегашното, и бъдещето на България. Защото Копривщица в никакъв случай не се е срамувала и страхувала да бъде измежду първите. От първата пушка, която извести на Европа и целия свят, че България се пробужда, до нашата борба за нова България ", сподели още той. Радев напомни, че при започване на акцията преди пет години още веднъж са били в Копривщица. „ Тогава чухме от вас, че връщане обратно няма, само че и преклонна глава не трябва.

Това беше доста задължаващ завет. С този завет и полезностите, които пренесохте през годините, ние влязохме в борбата за нова България ", уточни президентът. Той акцентира, че е било извънредно тежка борба и доста сложна битка, цялостна блокада, ежедневни офанзиви, неистини, операции. „ Съблазняване даже да влезем в договаряния с мафията. Не влязохме, тъй като вашият завет и поддръжка бяха зад нас ", разяснява той. Според него през днешния ден България е друга. „ Говорим за хрумвания, решения, планове, рационализация. Но това е допустимо единствено и само, в случай че довършим започнатото ", безапелационен е Радев. Той акцентира, че изборът за президент и вицепрезидент е извънредно значим. „ Той е залогът в тази борба. Затова насочиха офанзивите си към нас. Президентската институция ги разобличи и разсъни силата за митинг и неодобрение и ги смъкна от власт. Единствено посредством тази институция могат още веднъж да се върнат на власт. В неделя ще покажем, че това няма да стане, тъй като България заслужава почтено бъдеще ", сподели още Румен Радев.

„ Българите сме свободни по дух и побеждаваме тиранията. Няма по-подходящо място от Копривщица да заявим ясно това - тук се зароди концепцията за свободата, тук е началото на българското Възраждане и новата българска страна ", съобщи Илияна Йотова и посочи, че с президента Радев са свободни и самостоятелни хора, които не се поддават на опитите да ги вкарват в покупко-продажби.

Тя благодари за поддръжката и акцентира: „ За разлика от нашия конкурент, който нощес трижди се отхвърли от политическа партия ГЕРБ, ние сме признателни и се гордеем с поддръжката на всички партии и организации, на хилядите хора в инициативните ни комитети в цялата страна, които застанаха с името си зад нашия екип ".

Йотова съобщи, че Копривщица е родила цяла плеяда герои, никои от които не се е самопровъзгласил за обединител, тъй като „ народът и историята показват същинските обединители ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР