„Ние сме в една перманентна политическа криза”. Това каза в

...
„Ние сме в една перманентна политическа криза”. Това каза в
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Петков няма да подаде оставка, цялостното му поведение е на възторжен самодеец

„ Ние сме в една перманентна политическа криза”. Това сподели в предаването „ Твоят ден” на NOVA NEWS проф. Пламен Киров, учител по конституционно право и някогашен парламентарен арбитър.

По думите му към този момент е държавна рецесия и следва да забележим дали ще прерасне в парламентарна, в случай че Народното събрание не може да закрепи това държавно управление или да излъчи последващо.

„ Нашата Конституция дава опция в границите на един парламент да действат голям брой разнообразни държавни управления, стига да се преструктурира парламентарното пространство и да се излъчи ново държавно управление, което да смени това, което явно не може да се оправи с управлението”, изясни Киров.

Има разновидности това държавно управление да продължи да действа, счита той, въпреки че съгласно него те са единствено теоретични.

„ Ако държавното управление успее да внесе една политическа стратегия за ръководство, плюс законодателна стратегия, плюс финансова стратегия, т.е. това е тази актуализация на бюджета, която не се одобри през вчерашния ден, значи то може да се стабилизира, стига политическите партии в Народното събрание, даже тези от опозицията, да кажат: „ Тези ограничения, които оферирате, заслужават да бъдат подкрепени,” изясни конституционалистът.

Според проф. Киров обаче у нас казусът не наподобява подобен.

„ У нас най-вероятно първо ще се забави процесът за внасяне на попълване състава на Министерски съвет, ще се вдигне звук, най-после министър-председателят ще предложи нови министри. Но в случай че не се гласоподават предложенията, може да се търсят нови оферти. И влизаме в едно безобразно политическо държание, което, както се споделя, ни излага пред чужденците. В Европа не се постъпва по този метод. Хвърля се кърпата на тепиха и се споделя – дотук бяхме. След като вие не гласувате за предлагането ни за министри, то е един самобитен избор на съмнение,” разяснява той.

Според проф. Киров обаче министър-председателят няма да подаде оставка. „ Цялостното държание е такова – на възхитен самодеец”.

Още може да гледате във видеото.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР