Ние сме тук, за да представим добра новина. Липсите и

...
Ние сме тук, за да представим добра новина. Липсите и
Коментари Харесай

Драмата с недостига на лекарства е силно преувеличена, категоричен е Хинков

Ние сме тук, с цел да представим добра вест. Липсите и драмата с дефицита на някои медикаменти се оказва прекомерно пресилена. Това съобщи здравният министър проф. Христо Хинков по време на конференция за инсулиновите медикаменти.

На конференцията вземат участие министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков, зам.-министърът проф. Илко Гетов, както и представители на Изпълнителна организация по медикаментите (ИАЛ) и Национална здравноосигурителна каса (НЗОК).

Проф. Илко Гетов изясни, че регулярно и редовно се наблюдават количествата медикаменти. Всеки месец правим инспекция на място по аптеки за това какво има и какво липсва. В безспорна колаборация сме дали потребностите са задоволени. За нас и за един пациент да няма лекарство, това е дефицит. 

Инсулин в страната има задоволително,  безапелационен бе той. В момента има 21 хиляди опаковки в страната, стана ясно от думите му.

За неналичието на инсулин алармираха пациенти и пациентски организации, дни преди приключването на възбраната за експорт. Тя бе издадена на 2 ноември предходната година от здравния министър. 

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР