Ние сме тук с проф. Новак, за да възкресим едно

...
Ние сме тук с проф. Новак, за да възкресим едно
Коментари Харесай

Музикалните академии на Пловдив и Гданск с договор

„ Ние сме тук с проф. Новак, с цел да възкресим едно горещо другарство, което датира още от 70-те години на предишния век. То в действителност не е прекъсвало, с помощта на контактите по стратегия Еразъм. Днешният контракт ни прави още по-силни във опциите за общ продан и планове “. С тези думи ректорът проф. доктор Ришард Минкиевич постави през вчерашния ден, 13 юни, подписа си върху съглашение за съдействие сред ръководената от него Музикална академия „ Станислав Монюшко ”- Гданск и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив /АМТИИ/.

От своя страна ректорът на АМТИИ проф. доктор Тони Шекерджиева-Новак напомни, че от няколко години се стремят този контракт да стане факт. Подписването му стана допустимо по време на извършеното работно посещаване от 12 до 14 юни в Бургас с представители на локалните управляващи, висшите учебни заведения и бизнес организации от полската Поморска област.

Проф. Новак е признателна за проведения конгрес на Община Бургас и Поморското войводство в лицето на кмета на черноморския град Димитър Николов и зам.-кмета на Гданск Моника Хабиор, на посланика на България в Полша Н. Пр. Маргарита Ганева, на Йордан Драганчев – от българската Служба по търговско-икономическите въпроси във Варшава. „ Благодаря с цялото си сърце на мотора на нашето съдействие, на вдъхновителя на прелестните ни взаимоотношения – почетния консул на България в Полша господин Ян Стравински. За нас през днешния ден е празник “, акцентира в речта си при подписването на контракта проф. Новак.

Освен съглашението за съдействие сред АМТИИ и МА „ Станислав Монюшко ” през вчерашния ден бе подписан Меморандум за съгласие сред Бургас и Гданск. Договори за партньорство подписаха и Бургаският университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ с Медицинския университет в Гданск, Тракийския университет в Стара Загора с Гданския университет, Национална спортна академия – София със Спортната академия в Гданск.

Полската делегация бе водена от маршала на Поморска област – второ равнище на самоуправление, Лешек Бонна, който подписа съглашение за съдействие с Асоциацията на българските черноморски общини.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР