Ние сме срещу тенденцията България и страните на първа линия

...
Ние сме срещу тенденцията България и страните на първа линия
Коментари Харесай

Радев: Ние сме срещу България и страните на първа линия да се превърнат в буферни зони за миграция

Ние сме против наклонността България и страните на първа линия да се трансфорат в буферни зони като лагери за незаконна миграция. Това сподели президентът Румен Радев след срещата си с унгарския държавен глава Каталин Новак, която е на държавно посещаване у нас.
Прочетете още
Радев сподели това в отговор на журналистически въпрос дали страната ни получава поддръжка от Европейската комисия (ЕК) за подсилване на сухопътната ни граница с Турция.

Той изясни, че България получава поддръжка по линия на Frontex- по линия на наличието, и по линия на техническо съоръжение за наблюдаване и запазване на границата.

Вече изпратихме в Европейската комисия (ЕК) вижданията на България и нужните финансови планове, тъй че да се усъвършенства доста защитата на българската граница. Предлагаме да се построи солидна ограда, която ще понижи до най-малко опцията за незаконно влизане на територията на Европейски Съюз, съобщи Радев и добави, че все още този метод не се приема от Европейска комисия.

Според него е добре, че има подготвеност за помощ в разнообразни механически средства за наблюдаване и запазване на границата, само че те не би трябвало да вървят дружно с смяна в метода и европейската политика във връзка с незаконната миграция.

Защото когато имаме още по-добри механически средства за наблюдаване и защита, които ще записват навлизане вътре на територията на Европейски Съюз, остава въпросът, откакто тези хора обхванат и към този момент в доста по-голяма степен това незаконно прекосяване ще се установи на границата, какво вършим с тези хора, уточни Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

Президентът изясни, че те ще бъдат регистрирани, само че попита какво ще се случи с тях по-късно.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР