Ние сме служебен кабинет с много сложна задача. Налага ни

...
Ние сме служебен кабинет с много сложна задача. Налага ни
Коментари Харесай

Везиева: Държавата подготвя конкретни мерки срещу шоковото поскъпвъне на тока

„ Ние сме длъжностен кабинет с доста комплицирана задача. Налага ни се да решаваме систематични проблеми. Една част от са резонни, а друга инспирирани. Определено има политически втори проект, който е офанзива против служебното държавно управление ”. Това съобщи министърът на стопанската система Даниела Везиева.

„ През 2019г. на второ четене е спрян план за изменение на, който към днешна дата щеше да облекчи обстановката. Ние не сме готови за този преход. Нашата стопанска система и добиването на сила са напълно насочени към въглищния рандеман ”, изясни Везиева.
 Даниела Везиева: Бизнесът е доста обезпокоен от цената на тока Даниела Везиева: Бизнесът е доста обезпокоен от цената на тока
Ситуацията е прекомерно комплицирана и бизнесът е доста обезпокоен заради внезапното повишаване на цената на тока. За това призна служебният иконо...

„ Създаването на спомагателни благоприятни условия за присъединяване във Фондовата борса се назовава „. Това в действителност ще балансира процеса сред производител, търговец и краен консуматор. Ще има сигурен резултат върху цените ”, сподели министърът на стопанската система.

„ Направихме смяна в методологията на. Има смяна от 1 юли поради която всички дребни и междинни предприятия излязоха на пазара. Много от тях не са сключили дълготрайни контракти и това е повода да вземат участие в най-скъпия пазар – така наречен „ ден напред ”, акцентира Везиева.

Тя изясни, че новият дълг е плануван и е в границите на одобрения и обновен бюджет за тази година.

„ Риск да загубим пари по няма. Служебният кабинет ще го внесе в края на седмицата и в четвъртък ще бъде гласуван. В петък той ще бъде импортиран в Европейската комисия. Предстои тежка борба по отбраната на този проект и периодите в него. Ще бъдем водени единствено от националния интерес ”, сподели Везиева, по Нова телевизия. 
 Булгаргаз предвижда цена от 106,96 лева./MWh на природния газ през декември Булгаргаз предвижда цена от 106,96 лева./MWh на природния газ през декември
" Булгаргаз " разгласи планирана цена на природния газ за декември от 106.96 лв. за мегаватчас или 54.67 евро за мегаватчас (MWh). Прогнозн...

„ Ние ще желаеме по-гъвкава политика за. Този период, за който приказваме също е въпрос на договаряния ”.

„ По отношение на Данък добавена стойност и понижената ставка за храните, несъмнено смятам, че това би трябвало да продължи като наклонност и политика. Това ще подкрепи компенсанцията на инфлацията, тъй като ние нямаме изключително огромни механизми за потискането й ”, изясни икономическият министър.

„ Аз съм безусловно съгласна, че би трябвало да има добра грижа за Маришкия басейн и всички свързани с добивната активност. Тази тематика обаче не е от през вчерашния ден. Въпросът е по какъв начин страната ще се приготви за прехода. Средствата, които ще дойдат по Плана за възобновяване не са малко и в случай че ние ги усвоим вярно, в края на интервала ще имаме добре работеща стопанска система ”, добави Даниела Везиева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР