Ние сме силно ангажирани да гарантираме, че споразумението сега ще

...
Ние сме силно ангажирани да гарантираме, че споразумението сега ще
Коментари Харесай

Германия и Бразилия се надяват на бързо финализиране на търговско споразумение между ЕС и Меркосур

„ Ние сме мощно ангажирани да подсигуряваме, че съглашението в този момент ще бъде финализирано бързо “, сподели Шолц след среща на висши чиновници от двете страни в Германски капитал.

Лула също даде обещание да се бори за договорката и сподели, че се надява на пробив на срещата в Рио де Жанейро. „ Докато мога да имам вяра, че съглашението е допустимо, ще се боря за него “, сподели бразилският президент. „ Не се отхвърлям. “

Такава комерсиална договорка би основала една от най-големите зони за свободна търговия в света с повече от 700 милиона поданици.

Европейски Съюз и Меркосур са в договаряния повече от 20 години. Основно съглашение сред страните, реализирано през 2019 година, не беше изпълнено заради разнообразни опасения, в това число отбраната на тропическите гори в Южна Америка и желанието на някои европейски страни да защитят своите фермери от по-евтин импорт от Южна Америка.

„ Вярваме, че това би било огромна крачка напред, даже в случай че двустранните връзки са доста положителни “, сподели Шолц.

Двамата водачи подписаха и двуст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР