Ние сме силни със своите ценности и единство. И смели,

...
Ние сме силни със своите ценности и единство. И смели,
Коментари Харесай

Радев, Главчев и политици поздравиха мюсюлманите за Рамазан Байрам

Ние сме мощни със своите полезности и единение. И смели, отстоявайки националните дела! Да превърнем позитивната сила, която се събра в този заветен празник в мотор за полагане на ново начало на съвременна и европейска България. Пожелавам на всички вас и вашите фамилии здраве, благополучие и берекет, добави той.

За Рамазан Байрам

Ислямският календар следва етапите на луната, известни като лунен цикъл. В резултат на това свещеният за мюсюлманите месец Рамазан се пада почти 10 дни по-рано всяка година съгласно Григорианския календар.

На този ден мюсюлманите се събират в джамиите за групова молитва. На празника се прави разчистване на къщата и двора и се подготвят специфични ястия. Даването на лепта се смята за наложителен обред, а по-малките желаят амнистия от по-възрастните. Рамазан Байрям се празнува три дни, през които се разменят гостувания, а обичайният сладкиш е саралията.

В свое послание основният мюфтия Мустафа Хаджи отбелязва, че Байрама сплотява хората, без значение от разликите по набожен или етнически симптом, а времето, в което живеем, изисква да бъдем по-сплотени и по-щедри. В тези дни молитвата към Всевишния за страдащите по света и за опазване на родината ни от бедствия, е обвързване на всеки, споделя още основният мюфтия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР