Ние сме си в лятото, само че юни е такъв

...
Ние сме си в лятото, само че юни е такъв
Коментари Харесай

Проф. Рачев: До 25 юни ни очакват дъждове

 " Ние сме си в лятото, единствено че юни е подобен месец. Сега е времето да вали и тук-таме да има порои. Това го виждаме съвсем всяка година. Мога напълно отговорно да кажа, че във връзка с градушките сме 4 пъти по-назад от предходната година ", изясни пред Нова телевизия климатологът проф. Георги Рачев.

Според него най-вече дъждове и градушки у нас падат през май и юни. Причината е климатът в страната. Той даже акцентира, че " изоставаме " с преваляванията.

" Всички огромни метеоцентрове споделиха, че ще бъде топло и изсъхнало. Само Американската организация за проучване на атмосферата предвижда дъжд и се оказаха прави. За юни даже усилиха прогнозата за дъждове ", изясни климатологът.

Проф. Рачев изясни, че към този момент е студено за море. Той предвижда, че до 25 юни ни чака динамично време, в което ни чакат дъждове и гръмотевични стихии. " Морската вода ще се затопли. По-скоро западната половина на България ще е наранена от дъждове. Край морето ще е топло ", успокои той.

Професорът обясни, че е доста мъчно да се предвижда по кое време ще има градушки и къде тъкмо. В доста случаи се случва те да ударят единствено в една част на някое обитаемо място.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР