Ние сме си у дома и ние трябва да решаваме

...
Ние сме си у дома и ние трябва да решаваме
Коментари Харесай

Виталий Кличко: Русия обяви война на Украйна!

Ние сме си вкъщи и ние би трябвало да решаваме по какъв начин да се развива страната ни. Затова ще продължим да се борим, съобщи кметът на Киев Виталий Кличко в послание към украинските жители.

Той напомни, че Рус е била Киевска още по времето, когато на мястото на Москва е имало блата, заяви уеб сайтът УНИАН.

„ Русия в действителност разгласи война на Украйна. В Донецк и Луганск има купища съветски войски, които са се придвижвали натам цяла нощ. Оперативно след изказването на Путин и признаването на абревиатурните формирания нахлу орда, която назовава себе си " миротворци ". Агресорите са миротворци? Нелепо е.

И пренебрегването на интернационалното право и на суверенитета на самостоятелни страни. Цинично и несъответстващо управникът на Русия сложи под подозрение съществуването на украинската страна и на украинския народ.

Подчертавам: Рус е била Киевска, а Киев – възвишен град още по времето, когато някъде са били брата и никой не си е представял, че върху тях в миналото ще се появи Москва “, съобщи Кличко.

Той акцентира, че Украйна е избрала своя път и своето бъдеще. И то е обвързвано не с Руската империя, а с цивилизованата демократична общественост от страни.

„ За този избор платихме висока цена. И го отстояваме към този момент 8 години, отразявайки съветската експанзия. Ние не се опасяваме и ще продължим да се борим. Ние имаме вяра в нашите Въоръжени сили. Ще създадем териториална защита. Ще се обединим против опасността. Ще се обединим, без значение от политическите си убеждения, благосклонности или страсти.

Длъжни сме да бъдем в обединен фронт. Справедливостта и правото са на наша страна. Ние сме си вкъщи и ние решаваме по какъв начин ще продължи да се развива страната ни. Това са тествания, през които би трябвало да преминем.

Решително, всички дружно, невъзмутимо и сдържано. За да запазим страната. За да стане Украйна мощна и сполучлива “, съобщи кметът на Киев и водач на партия „ УДАР “ Виталий Кличко.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР