Ние сме се съобразили с избора на българските граждани. При

...
Ние сме се съобразили с избора на българските граждани. При
Коментари Харесай

Борисов: Така е честно към избирателите. При 11% преднина не е държавническо да върнеш неизпълнен мандат

„ Ние сме се съобразили с избора на българските жители. При над 11% преимущество да излезеш и да кажеш: връщам мандата или ще се опитвам с трикове да направя държавно управление, нито ни отива, нито е почтено, нито е държавническо “.

Това съобщи на излизане от „ Дондуков 2 “ след връчването на първия мандат водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Номинираният за министър председател Росен Желязков върна цялостна директория на президента.

„ Всички приказват, че е неприятно да се отива на избори, само че в същото време всички потриват ръчички какво щяло да се случи по-късно. Затова ще им дам сюжет отсега нататък. Това е държавно управление на ГЕРБ с няколко министри, които в служебното държавно управление се оправят добре. Това е държавно управление, за което напълно ГЕРБ и Съюз на демократичните сили могат напълно да поемат отговорност. Министрите са тези, които са били водачи в региони, където сме победили. Затова считам, че това е почтено към гласоподавателите и ние поемаме този риск да го създадем “, сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ предизвести, че в случай че държавното управление мине с „ някой трик “ – някой не пристигна, или някой ги поддържа не като партия, а като малцинство, то тогава кабинетът ще има доста къс живот.

„ Не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него. Но първо би трябвало да се приключат две съответни неща – актуализиране и приемане на бюджета и задействане на Плана за възобновяване и резистентност, еврофондовете. Вие знаете, че без директните заплащания, ние станахме държава-донор за тези три години. Еврозоната е политически въпрос и в случай че има държавно управление, мисля, че ние бихме могли да го придвижим – по този начин както вкарахме България в Европейския банков съюз. След това – умерено можем да идем на избори “, акцентира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че следователно, незабавно след осъществяването на програмата, ще бъде подадена оставка.

„ Именно, с цел да се застраховаме, че в случай че стане с трик – някоя група не влезе, или с отцепници, с цел да може да се отвори духа от бутилката, че все едно ние сме го създали, вършим тези 3-4 неща и отиваме на избори “, акцентира Борисов.

Той се обърна към ПП-ДБ и към другите, склонни да загърбят страната, с цел да си възвръщат и пазят гласоподавателите.

„ На идващите избори ще чуят същия отговор от мен. Дори и да са първи – не че ще станат, само че даже и да са. Ще чуят, че ние ще си пазим гласоподавателите и ще имат единствено „ Възраждане “. Нека да помислят дали не желаят да работим за тези няколко точки. Можем да приказваме и за стратегия, отсреща сме, министри се сменят елементарно, когато имаш болшинство в Народното събрание. Ние през днешния ден постъпваме отговорност и сме отворени за разговор “, съобщи Бойко Борисов./Tribune.bg

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР