Ние сме последните, които ще кажат, че има нещо лошо

...
Ние сме последните, които ще кажат, че има нещо лошо
Коментари Харесай

6 неща, които се случват с тялото ни, когато спрем алкохола

Ние сме последните, които ще кажат, че има нещо неприятно в алкохола – в противен случай, чаша бира или вино са потвърдено потребни за тялото и са неизменима част от удоволствието от вкусната храна.

Но също по този начин няма нищо неприятно и понякога да си даваме отмора – тъй като истината е в салдото. Вижте и какво тъкмо се случва с тялото ни, когато му " спрем кранчето ”.

Спим по-добре

Пиенето вечер може да звучи добра концепция, с цел да паднеш бързо в леглото. Но истината е, че първичният интервал на бързо заспиване и бездънен сън е временен, и нормално е последван от часове на въртене в леглото и пробуждане (най-често разследване от дехидратацията, която е настъпила в организма).

Спирането на алкохола потвърдено влияе върху качеството на съня, както и на метода, по който се усещаме заран – с по-добро въодушевление, нараснала дарба за централизация, отпочинали и подготвени за деяние.  6 неща, които се случват с тялото ни, когато спрем алкохола

Ядем по-малко на вечеря

Алкохолът е една от главните аргументи да прекаляваме с храната на вечеря. Първо, защото доброто пиво върви с положително мезе. Второ, тъй като алкохолът усилва мозъчната интензивност в хипоталамуса, и ни прави по-чувствителни по отношение на аромата на храната.

И трето, тъй като постоянно след няколко напитки всички задръжки падат, и сме доста по-склонни да се отдадем на среднощно угощение с храни, които на трезво бихме отбягвали.

Губим килограми по-лесно

Алкохолът е най-сигурният метод да консумираме в пъти повече калории, в сравнение с желаеме или имаме потребност – два коктейла след работа елементарно могат да прибавят близо 1/3 от целесъобразния дневен банкет на калории, и всички те от захари.

Колкото до бирата – не инцидентно е известна като " течна баничка ” (и това без да считаме ядките или картофките, които нормално вървят с нея).

 6 неща, които се случват с тялото ни, когато спрем алкохола

Кожата ни се изчиства 

Само няколко дни без алкохол и ще забележите какъв брой по-гладка и чиста е кожата, и даже по какъв начин някои фини бръчки от лицето са изчезнали.

Причината е, че алкохолът силно дехидратира тялото, а неналичието на вода се отразява първо на положението на кожата. Освен това той е и диуретик, т.е. кара ни да уринираме по-често, и понижава производството на анти-диуретичните хормони, които оказват помощ на тялото да всмуква водата.

Това може да докара до позитивен поврат и при разнообразни кожни проблеми, като пърхут или екзема, да вземем за пример, наред с изцяло по-добрия тип и положение на кожата.

Имаме повече пари

Този резултат е повече от добре пристигнал – тъй като, не може да не си признаем, качественият алкохол много ни удря в портмонето.

Отделяйте спестените пари настрани и нищо чудно след време да сте събрали задоволително за нещо, което отдавна си мечтаете – пътешестване, курс по непознат език, или просто една наистина добра бутилка вино.

 6 неща, които се случват с тялото ни, когато спрем алкохола

По-малък риск от рак (но по-висок от сърдечни заболявания)

Алкохолът е свърван с нараснал риск от рак на устата, черния дроб, гърдите и червата (и рискът се повишава правопропорционално на употребяваното количество).

От друга страна обаче, умерената консумация на алкохол (особено на алено вино, което съдържа потребния антиоксидант ресвератрол) понижава риска от сърдечно-съдови болести, диабет и инсулт, и може да е повода за по-дълготрайна дълготрайност на живота.

Ключовата дума, на която ще наблегнем още веднъж – сдържаност.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР