Ние сме поискали увеличение с поне 15-20% за служителите в

...
Ние сме поискали увеличение с поне 15-20% за служителите в
Коментари Харесай

Синдикалист: Висококвалифицирани специалисти в земеделието получават около 1100 лв. заплата

Ние сме поискали нарастване с най-малко 15-20% за чиновниците в системата на Министерство на земеделието и храните, тъй като инфлацията изяде миналогодишното нарастване на възнагражденията им. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria ръководителят на Федерацията на самостоятелните синдикати в земеделието Валентина Васильонова. По думите ѝ към днешна дата тези чиновници са по-бедни даже в сравнение с са били предходната година, когато още веднъж съществуваше неодобрение в структурите и имаше митинги.

 
Ние желаеме 19 млн. лева в допълнение в разноски за личен състав към бюджета на Министерство на земеделието. Това ще са задоволителни средства за повдигане на възнагражденията сред 15 и 20% за всички. Това са хора, които работят работа на първа линия, на терен и вършат по този начин, че селскостопанската политика да се извършва умерено.
Миналогодишното нарастване беше с доста напън, доста договаряния, само че преди този момент дълги години нямаше никакво нарастване на заплатите, изясни Васильонова. Хората получават ниски приходи, които слагат под подозрение оцеляването им, добави тя.

 
В Изпълнителна организация за битка с градушките към 700 ракетострелци получават след удръжките към 600-700 лева Висококвалифицираните експерти като хидроинженери, химици, физици работят за 1100-1200 лева
Комулативанта инфлация е 30%. Специалистите от селскостопанската академия са обособена група, там работят учени, експерти и техните заплати са много по-ниски от сътрудниците им в образователните заведения, Българска академия на науките, за тях желаеме 5 млн. и половина да бъдат обезпечени, сподели синдикалистът.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР