Ние сме първата страна в ЕС, която ще добие колективен

...
Ние сме първата страна в ЕС, която ще добие колективен
Коментари Харесай

България ще е първата страна в ЕС с COVID колективен имунитет, обяви председателят на здравната комисията в СОС

" Ние сме първата страна в Европейски Съюз, която ще добие групов имунитет посредством преболедуване, а не посредством имунизация. Хората се успокоиха. Новините за нови медикаменти им подействаха също успокояващо. Един от основните проблеми беше неприятната връзка. След първата вълна нещата много се размиха. Конспиративните теории избуяха ". Това съобщи ръководителят на комисията по опазване на здравето в Столичния общински съвет доктор Антон Койчев пред  Bulgaria ON AIR.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30685
Според него една от аргументите за  високата смъртност от  COVID-19 у нас е неглижирането на здравето. Болни търсели късно здравна помощ.

Д-р Койчев акцентира, че парите за опазване на здравето в никакъв случай не може да бъдат задоволителни.

" Произволното увеличение, без да има сериозен експертен диалог за бъдещето на здравната система, няма да докара до предстоящите резултати. Дошло е времето за устойностяване на медицинския труд. Има сериозна рецесия за медицински сестри, неналичието е на съвсем пагубно равнище. Масово педиатри също са в пенсионна възраст. Има тежки несъответствия в опазването на здравето, които би трябвало да се преодолеят, другояче следва колапс ", акцентира медикът.

Гостът, който работи в УМБАЛ " Александровска ", съобщи, че също е чувал за практиката тежки случаи да бъдат прехвърляни сред лечебни заведения.

" И аз съм чувал за практики на прекачване на пациенти. " Александровска болница " приема извънредно тежки случаи. Но имаш дълг като доктор и като човек да излекуваш пациента. Трябва разбор дали това е мълва или истина. След това би трябвало да последват наказания, да се върне солидарността, междуболничната връзка да се усъвършенства ", сподели още доктор Койчев.

 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30685  COVID-19 покоси наш публицист единствено на 43 година COVID-19 покоси наш публицист единствено на 43 година  Разхлабват Коронавирус ограниченията в област Добрич Разхлабват Коронавирус ограниченията в област Добрич  Министерство на здравеопазването ще проучва на какво се дължи високата Коронавирус смъртност у нас Министерство на здравеопазването ще проучва на какво се дължи високата Коронавирус смъртност у нас
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР