Ние сме отговорно правителство, което обяви, че няма да се

...
Ние сме отговорно правителство, което обяви, че няма да се
Коментари Харесай

Николай Събев: Ние сме отговорно правителство, няма да се поддадем на шантаж

Ние сме отговорно държавно управление, което разгласи, че няма да се поддаде на шантаж. Срещу нас в случай че седне виновната част от бизнеса, ние ще седнем с наслада да обсъдим нещата. С хора, които не желаят да договарят, ние не можем да приказваме, тъй като те не търсят разговор. По-голямата част от превозвачите ще продължат да извършват уговорките си към българите. Това съобщи  от Русе транспортният министър Николай Събев по адрес на превозвачите и техните различия с държавното управление.

Според него от началото на годината правителството е похарчило 4,5 милиарда лв., с цел да поеме разликите в цените. Събев подсети и че се готви антиифлационен пакет от ограничения, само че работата по плана не е завършила.

" Ние обсъждаме разнообразни разновидности, при които да има положителни условия при ненормална икономическа обстановка, за да продължат хората да работят обикновено. Тоест ние сме посочили, че сме отговорно държавно управление. Бюджетът предвиждаше стопански напредък, а в този момент би трябвало да осигурим отбрана за най-слабите и условия за бизнесмените, с цел да продължат да действат ", добави министърът на превоза и известията.

 Събев съобщи още, че парите за летището в Русе към този момент са по сметките на общината.

 „ За да стартират да се употребяват, би трябвало да има нотификация от Европейска комисия, че това не съставлява държавна помощ. За да се случи това някой би трябвало да седне и да попълни формуляри и да ги изпрати до комисията. От декември е осъществен превода, само че формулярите не са изпратени. Обсъждаме с кмета на общината благоприятни условия по какъв начин да ускорим процеса ”, съобщи още Николай Събев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР