Ние сме оставени на надежда и молитви, а в бюджета

...
Ние сме оставени на надежда и молитви, а в бюджета
Коментари Харесай

Румен Гечев: Оставени сме на молитви, бизнесът е изоставен като сираче

Ние сме оставени на вяра и молебствия, а в бюджета бизнесът е зарязан като сираче. Така депутатът от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев разяснява в утринния блок на Би Ти Ви плануваните средства за бизнеса в Бюджет 2021.

По думите му блокирането на страната до март месец и 50 лв. за пенсионерите до изборите значи " след нас и потоп ". Ние сме подсигурили в нашия различен бюджет помощ за майките и сме предвидли 500 млн. лева помощ за бизнеса, уточни депутатът от Българска социалистическа партия.

Според него да се дават пари за самолети на чертежи и за рационализация на армията, е несериозно. Бюджетът на Българска социалистическа партия е витално значим, посочи Гечев и добави, че властта не си извършва доста от обещанията.

Той прикани ръководещите да се качат на джипката на премиера, да обиклят лечебните заведения и да видят какъв брой им е на ниска цена дългът. Румен Гечев счита, че идващото държавно управление сигурно ще актуализира бюджета.

Гечев е на мнение, че бюджетът на отчаянието ще мине доста бързо. На 1 място сме в Европа по скорост по приемането на под паника бюджет и в под паника условия, сподели още депутатът от Българска социалистическа партия.

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов не се съгласи с криките на сътрудника си и съобщи, че има планувани средства за предпочитаните стратегии - опазване на здравето, обучение, защита и други. Буфери за бизнеса са стратегиите, които ще дойдат от Европа, а за програмата 60/40 има пари до април месец, уточни той.

Той се надява да не се стигне до цялостно затваряне на бизнеса и да не се стигне до локдаун. Според него бюджетът на Българска социалистическа партия звучи предизборно, само че ръководещите няма да подвигат налозите на хората. Ако Българска социалистическа партия се ангажират с това и завоюват изборите, да го създадат, прикани Иванов.

Преди коронавирус рецесията говорихме за рекордно ниски равнища на безрабоицата, а в този момент е към 7-8%. Надявам се да не се стига до локдаун, а следващата година безработицата още веднъж да стигне до предходните си равнища, настоя Александър Иванов.

Иванов пък е на мнение, че щом бюджетите са били признати на първо четене бързо, значи опозицията е нямало какво да каже по въпроса.

Мерките на държавното управление са закъснели и доста спорни. Toва съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев в утринния блок на БиТиВи за оповестените по-строги ограничения за справяне с ковид.

По думите му заран се споделя едно, на обяд друго, а вечер става трето. Това, което предлага здравният министър е, че се ползват ограничения за затваряне на страната до деня на изборите, уточни аленият народен представител.

Не Българска социалистическа партия са отговорни, че колите за спешна помощ обикалят от болница в болница, а поради обърканите ограничения на държавното управление. Вместо министър председателят като механически помощник да обикаля автомагистралите, да си стои в офиса и да работи, настоя Румен Гечев.

Според депутата от ГЕРБ Александър Иванов, който също участва в студиото на БиТиВи препоръчаните ограничения занапред би трябвало да бъдат разисквани и тогава да се вземе решение дали да бъдат признати или не. Мерките са препоръчани и към момента не са влезнали в действие. Трябва да си дадем сметка, че сегашните ограничения не съблюдават ограниченията, уточни Иванов.

По думите му всичко зависи от хората, които би трябвало да бъдат съзнателни и виновни към техните близки, а не би трябвало да се карат като в детската градина. Според Иванов удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура до края на март няма никакво значение за изборите. Той уточни, че точно от Българска социалистическа партия целеустремено не носели маски в Народното събрание и не спазвали сегашните ограниченията.

Удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура до края на март е здравна мярка, а не политическа, безапелационен бе Александър Иванов, който недоволства, че от Българска социалистическа партия не са си носили маските в пленарна зала, а в този момент четат морал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР