Ние сме най-твърдите привърженици за съдебна реформа и най-отчетливо съзнаваме,

...
Ние сме най-твърдите привърженици за съдебна реформа и най-отчетливо съзнаваме,
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Съдебната реформа се прави тайно, като при кардинал Ришельо

" Ние сме най-твърдите последователи за правосъдна промяна и най-отчетливо осъзнаваме, че би трябвало да я има.

Правителството пристигна със поръчки за бистрота, само че никой не знае какви са текстовете и клаузите, които се плануват. Тя не е обвързвана единствено със промяната на Иван Гешев, а на декриминализиране на избрани текстове.

Съдебната промяна има три стълба. Трябва да се криминализира сферата на публичните поръчки. Наказателно-процесуален кодекс също би трябвало да бъде изменен. Той е като кадрил, както го назова арбитър Нели Куцкова.

Закриването на профилираната прокуратура и съдилища не е най-важното, а че някой се е скрил като един Ришельо, който написа скрито законопроекти. Защо да не помогнем и да не се употребява нашият опит? ". Това съобщи шефът на Националната следствена работа и заместител на основния прокурор Борислав Сарафов пред БТВ.

" Моята професионална биография допуска, че профилираният съд и прокуратура не би трябвало да се закриват, тъй като имат 4 компетентности. Нека да се занимава с тероризъм и корупция.

Ако се закрият поради политическа нужда, делата, които са стартирани, няма да бъдат завършени. Дори и да се вкара 6-месечен период за закриването на спецсъдилищата, обвинените ще протакат делата си и доста дребен % ще бъдат наказани. Обществото чака правдивост. Делата ще се проточат до безконечност и ще влязат изначало в съдилищата. Магистратите имаме нужда от тази многопластова промяна, само че до момента никой не е потърсил нашето мнение. Нека да сме открити пред обществото.

Личността не би би трябвало да е водеща в един правосъден развой. Иван Гешев не е властнически началник и прокуратурата не е устроена по този метод. Който не работи, той не бърка. Тези неточности на прокуратурата могат да бъдат поправени от съда. ", сподели още Сарафов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР