Ние сме направили една много прагматична и ясна програма, която,

...
Ние сме направили една много прагматична и ясна програма, която,
Коментари Харесай

Борис Ячев: Служебното правителство няма механизъм и воля да прилага твърди икономически мерки

Ние сме създали една доста прагматична и ясна стратегия, която, в случай че българският гласоподавател оцени, то това ще ни даде опция да присъстваме в идващото Народно заседание. Това съобщи претендентът за депутат от " Патриотичния фронт " Борис Ячев в " Денят ON AIR ".

" Аз не скърбя за нито един от форматите, с които сме взели участие на избори, тъй като патриотичният формат сме потвърдили в 43-тия и 44-тия парламент – че можем да работим добре и да имаме положителни законодателни начинания. Включително дружно като патриотични обединявания да постановяваме това, което е значимо за нас като политически приоритет да бъде вкарано в програмата за ръководство на България ", разяснява още той пред Bulgaria ON AIR.

Ячев акцентира, че България сега е в три рецесии – здравна, икономическа и бежанска.

" Най-важното решение за здравната рецесия е " зеленият документ ". Един естествен, транспарантен, осведомен имунизационен развой. Разбира се, имунизирането би трябвало да бъде непринуден акт. Тук виждам мястото на персоналния образец, изключително на хората, които са се устремили към политиката ", разясни претендентът за депутат.

" Българският президент Румен Радев е от дребното държавни водачи в Европа и по света, който избегна да даде персонален образец с това да покаже, че е имунизиран ", обърна внимание Ячев.

Той означи, че закъснялото въвеждане на ограничения и налагането на ограничавания на бизнеса е в основата на икономическата рецесия.

" В момента служебното държавно управление няма механизъм, воля и политическа поддръжка да ползва твърди стопански ограничения. Жалко е да подлагаш на карта здравето на хората единствено поради някакви тяснопартийни ползи. Няма нито една политическа групировка, която намерено да призове хората да се имунизират, тъй като се разчита на някакви хипотетични антиваксърски гласове ", означи кандидат-депутатът.

" Предишното ръководство, в което и ние като патриотични обединения бяхме, направи всичко допустимо цената на тока да бъде застопорена ", посочи събеседникът.

Ячев сподели още, че България би трябвало да се намеси по няколко метода в рецесията с цените на електрическата енергия – посредством въвеждане на енергиен ваучер, понижаване на 5% на Данък добавена стойност на цената тока за битовия консуматор, прекъсване на износа на ток и огромните предприятия да могат да купуват непосредствено, а не да минават през борсата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР