Ние сме на кръстопът дали ще имаме мир, или не,

...
Ние сме на кръстопът дали ще имаме мир, или не,
Коментари Харесай

Вучич: Ние сме на кръстопът дали ще имаме мир, или не, Албин Курти иска да предизвика война

Ние сме на кръстопът дали ще имаме мир, или не, един човек на Балканите не желае това и това е Курти. Албин Курти желае да провокира война, желае спор непременно. Това сподели в предаването " Дневник " на сръбската телевизия президентът на Сърбия Александър Вучич.

„ Албин Курти не може да забрани вноса на сръбски артикули съгласно наредбите, които съществуват през днешния ден. Те нямат право да го вършат съгласно ЦЕФТА. Те желаят да уморят от апетит хората в Северно Косово, да ги оставят без самун, мляко и всичко останало. Тези хора получават множеството си тестени произведения от Рашка. Това демонстрира желанието на Прищина да изгони вечно сърбите от Косово и Метохия ", разяснява още Вучич.

" Никой не носи отговорност за това. Държат се все едно сърбинът не е прострелян и то откъм гърба. Всички мълчат. Тези хора няма какво да търсят в региона на Тресава – Батник без утвърждението на KFOR и изключително въоръжени. Имаме доказателства и записани диалози, видео и аудио диалози, които демонстрират, че KFOR не са били осведомени за това, " сподели Вучич.

Сръбският президент Александър Вучич се срещна с представители на страните от Квинтата, Съединени американски щати, Англия, Франция, Италия и Германия и ръководителя на делегацията на Европейския съюз в Сърбия и ги помоли да попречат на Албин Курти да стартира война в Балкани.

Президентът Вучич заяви в Instagram, че се е срещнал с представители на страните от Квинтата.

„ Разговарях с представители на Европейски Съюз и Квинтата. Помолих ги да създадат всичко по силите си, с цел да попречат на Курти да стартира нова война на Балканите “, сподели Вучич.
 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР