Ние сме на избори, въпросът е чисто технологичен, да изберем

...
Ние сме на избори, въпросът е чисто технологичен, да изберем
Коментари Харесай

Депутатите правят нов опит да изберат председател на Народното събрание

Ние сме на избори, въпросът е чисто софтуерен, да изберем ръководител на Народното събрание, които да ни прати на избори. Това съобщи в коридорите на паррламента водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във втория ден на новоизбраното 50-о Народно заседание, съобщи Българска национална телевизия.

" Надявам се всички да бъдат виновни, тъй като в случай че не бъде определен ръководител ще стане конституционна рецесия и даже не можем да отидем на избори. За повторно Христо Иванов ми прави този номер. Кара ме да поддържаме конституцият, поддържам всичко, което прави и по-късно дезертира, скрива се, отпътува си за Брюксел и ме оставя тук да се оправя с кашата ", акцентира Борисов.

По думите му Рая Назарян остава претендентът на ГЕРБ-СДС за ръководител на Народното събрание.

" Разбирам Слави Трифонов, в реалност в тези дни на договаряния, в които се явиха сътрудниците от Има Такъв Народ те имаха опция или да бъдат смокинов лист, споделям го със страдание, това се нарложи в обществото и мисля, че по тази причина и Слави Трифонов като прочувствен човек реагира нощес или да кажат, че депутатите му са купени. Именно по тази причина през вчерашния ден споделих, че такава поддръжка не ние нужна, тъй като което и от двете да се каже, то е неприятно за ГЕРБ и за сътрудниците от Има Такъв Народ ", добави той.

Не мога да проумея по какъв начин се разрушава България пред очите ни сега, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Според Пеевски някои от политическите партии към този момент организират предизборната си акция.

" Рушим държавността, да бъдем виновни към хората ", обърна се Пеевски към националните избраници, упреквайки ги в несполучливия избор на ръководител на 50-ото Народно заседание.

" Парламентът би трябвало да тръгне. Дали ще има държавно управление или не, е тематика по-късно и има конституционна процедура ", сподели още Пеевски и заключи:

" Ако това не го създадем, подаряваме България на Путин ".

Номинации за поста получиха четирима народни представители - Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, Петър Петров от " Възраждане ", Силви Кирилов от Има Такъв Народ и  Юлияна Матеева от " Величие ". Първият път народните представители гласоподаваха кандидатурите и на четиримата. Никой от тях обаче не съумя да събере нужната поддръжка.На балотаж отидоха Петър Петров от " Възраждане " и Рая Назарян от ГЕРБ-СДС. На втория тур " за " Петър Петров гласоподаваха 41 народни представители. Рая Назарян получи поддръжката на 115 депутати. Според процедурните правила , кандидати за ръководител на Народното събрание могат да бъдат предлагани от показаните в Народното събрание партии и обединения и от народни представители. Днес опитите не престават.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР