Ние сме много притеснени и учудени за пореден път от

...
Ние сме много притеснени и учудени за пореден път от
Коментари Харесай

Петър Стоянович: Винаги може да има правителство, стига да има смисъл

" Ние сме доста обезпокоени и учудени за следващ път от някои неща, само че нито ситуацията е толкоз ужасно, нито това е казус в българската и европейската история.

Основните партии би трябвало да си дадат отговори на основни за тях въпроси.

Иска ми се да чуя от ГЕРБ едно пояснение на въпросаq за какво те не прозрат, че имат историческия късмет от една все по-затваряща се партия да създадат една национална партия, която да излезе отвън техния коловоз.

 

" Промянаджиите " би трябвало да обяснят на мен, като гласоподавател, за какво техните две партии не се коалираха авансово ", сподели историкът и някогашен министър на културата проф. Петър Стоянович в студиото на " Денят ON AIR ".

От Стефан Янев пък желае да чуе по какъв начин от предстоящите 10-12% - той едвам е прекрачи бариерата.

" Председателят на Българска социалистическа партия би трябвало да отговори за какво за следващ път няма да се подават оставки, откакто тя направи историческо нещо - тя съумя да унищожи някогашната комунистическа партия по най-елегантния метод. За да бъде извоюван средностатистическия човек, който е податлив към позитивна смяна, би трябвало да му се изясни за какво за следващ път това нещо не може да стане. Винаги може да има държавно управление, стига да има смисъл. В историята и в политиката би трябвало да може да чакаш ", добави проф. Стоянович в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му ние сме на прага на по-голямо военно сблъскване, което ще извади нещата отвън рамките на Източна Европа: " Слава Богу, ние сме част от НАТО и Европейски Съюз. "

" Ние като гласоподаватели се справихме релативно добре, тъй като " Възраждане " има единствено толкоз гласове. Можеше да има доста повече и живеех с уплахата за това нещо. Ние най-сетне би трябвало да разберем, че сме на страната на цивилизацията, ние не сме част от Съветския съюз и няма повече да бъдем. И който продължава да бъде на друга страна - би трябвало да понесе отговорност пред държавната власт. В България е имало хора, които са писали писмо до съветския цар да пристигна и да окупира страната ни. Техните имена към момента са по българските улици и площади ", настоя историкът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР