Ние сме много демократична коалиция, свършихме Коалиционен съвет, сега минаваме

...
Ние сме много демократична коалиция, свършихме Коалиционен съвет, сега минаваме
Коментари Харесай

С поредица от заседания: ПП-ДБ решават ще подкрепят ли кабинет с първия мандат

Ние сме доста демократична коалиция, свършихме Коалиционен съвет, в този момент минаваме през Национален съвет на " Продължаваме промяната ", приключваме с парламентарната група на " Кърниградска ", по-късно ще можем да ви кажем информация, сподели пред медиите преди Националния съвет съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Той не отговори на повече журналистически въпроси.

На съвещанието на ПГ на ПП-ДБ по-късно довечера се чака решение дали ще поддържат държавното управление на претендента за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

В събота съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков сподели в ефира на бТВ, че след тази срещата с Габриел в петък не е " залостил вратата ", тъй като са харесали някои от отговорите ѝ.

Имаме ясно решение, само че преди да кажем твърдо " не ", желая да събера всички да мислим дали има различен вид, с изключение на да дадем страната на тройна коалиция, която не имаме вяра, че ще извърши дилемите, които слагаме в нашия проект за България, изясни Петков. Ще създадем първо Изпълнителен съвет на " Продължаваме промяната ", след това Национален съвет, след това ще създадем Коалиционен съвет, заяви тогава той.

По-късно същия ден депутатът от ПП-ДБ Йордан Терзийски напомни пред Българска национална телевизия, че има решение на Националния съвет да не бъде подсилен първият мандат на ГЕРБ. Личното мнение на депутата и член на висшия управителен орган на Политическа партия е, че това решение ще бъде препотвърдено, само че, въпреки всичко би трябвало да се изчака Националният съвет.

На брифинг в неделя претендентът за министър председател Мария Габриел разгласи, че предлага експертен кабинет с времеви небосвод от една година.

В понеделник съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков удостовери в ефира на бТВ, че няма да има съдружно ръководство с ГЕРБ-СДС.

Ще поддържаме политиките и законите, които дружно сложихме в законодателната стратегия, дейностите, заложени в управническата програмата, без значение кой е на власт, тъй като те подхождат на задачите, които са националните цели на България, задачите, които желаеме да реализираме и нашите полезности, сподели още той. По думите му препоръчаната за министър председател Мария Габриел е относително положително решение на ГЕРБ-СДС да се търси някакво развиване в позитивна посока, само че за политическо лице, отпред на експертен кабинет, ГЕРБ би трябвало да обяснят какво имат поради за това кой ще избере специалистите, сподели още Денков.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР