Ние сме Левски, никакви играчи на проби няма да взимаме!,

...
Ние сме Левски, никакви играчи на проби няма да взимаме!,
Коментари Харесай

От малийския бежанец до гамбийските студенти - футболистите, които се пробваха в Левски

" Ние сме Левски, никакви играчи на проби няма да взимаме! ", това изрича през 2014 година тогавашният треньор на " сините " - Стойчо Стоев. Категорично мнение, което целеше да показва клубен престиж и целеустременост в трансферната политика.

Заблуда!

Дали тогава, или в този момент, в " синия " отбор се възцарява цялостен безпорядък, когато става въпрос за селекция. Няма смисъл даже да обясняваме защо иде тирада. Вече ни е толкоз добре познато...

 Левски удостовери ТОПСПОРТ за раздялата с Аймен Белаид
Левски удостовери ТОПСПОРТ за раздялата с Аймен Белаид

Футболистът към този момент не е състезател на " сините "

Но тук тематиката е друга. Сякаш лакмуса, по който разбираме какъв брой зле организационно е Левски, са идващите в клуба играчи на проби. Всички тези герои са били нерешителен опит за илюзия на почитателите и бягство от действителността. Надежда, че следващия неуспех на трансферния пазар, може да бъде пропуснат с намирането на неизвестен футболен Бог, който хем ще желае малко пари, хем ще помогне за спечелването на трофей.

Несъответствие!

Е, " сините " съумяха един път, преди доста години, със Седрик Бардон, само че оттук нататък всичко останало е слама.

Голям тим, какъвто Левски претендира да бъде, би трябвало да си разрешава играчи на проби единствено в краен случай. Това деяние няма по какъв начин да бъде сурогат на селекционния развой, а просто едно тънко допълнение.

 Славиша Стоянович: Играчите, които желая в Левски, към този момент ги няма
Славиша Стоянович: Играчите, които желая в Левски, към този момент ги няма

Треньорът на " сините " с изявление за клубния уебсайт

Нещата обаче стават плачевни, когато към този момент е средата на януари, а нито един набелязан от Славиша Стоянович не е театралничил с екипа на отбора. А щом нещата към този момент опират и до хора на проби, помислете си за безпомощността и управническата абдикация, налегнали сега " синия " селекционен екип.

Посредственост!

И, с цел да не бъдем голословни, спомнете си част от паметните играчи на проби, които несполучливо пробваха шанса си в Левски за последните 7-8 години.

И просто се замислете...

 Акционер в Левски въстана против ръководството на Спас Русев!
Акционер в Левски въстана против ръководството на Спас Русев!

Вижте какво написаха от Тръст " Синя България "

ЙИП УКУСАРЕ

На 4 септември, 2013 година на " Герена " " цъфва " " лалето " Йип Укусаре. Тогава той е на 20 и идва от юношеските обединения на Ден Бош, без формален мач за първия отбор. Няколко дни води тренировки с Левски, само че не трябва утвърден от Славиша Йоканович. В момента, считаният преди за много надарен халф, играе за аматьорския отбор от своята татковина Семеен кодекс Бемел.

 Снимка 400613
Източник:

МАРКО ПУТИНЧАНИН

Можеше да бъде първото ново попълнение на към този момент упоменатия Славиша Йоканович. Наставникът го докара в Левски малко след своето предопределение, твърдейки че е добре осведомен с качествата на юношата на Партизан. Футболистът беше считан за възможен заместител на Дъстли Мюлдер. Уменията му бяха положителни, само че до автограф с него по този начин и не се стигна. Ето какво споделя тогава за провалената договорка Славиша Йоканович нещо, което звучи много настоящо и през днешния ден, когато приказваме за връзките сред треньора на Левски и управлението на клуба: " Искам хора, които ще ми оказват помощ. Путинчанин пристигна по мое гледище. Решиха обаче, че той не става. Аз не съм на това мнение. В момента никой не прави стъпки напред, към привличането на нови играчи, което не е добре нито за мен, нито за клуба ".

 Снимка 400614
Източник:

УМАДИР ИДРИСА СИСОКО

Роденият през 1997 година Сисоко пристигна на " Герена ", с цел да мине проби в школата на клуба, с ангажимента да бъде интегриран и в първия отбор. Любопитното за него беше бежанският му статут. Оказа се, че е влезнал у нас през Турция. Младокът бил дошъл дружно с още трима души, които обаче не познавал. Бе приветлив със скромната си фантазия - да играе футбол в Левски и да учи в наш университет. След като не бе утвърден в ДЮШ на столичани, следите на Умадир се губят...

 Снимка 400615
Източник:

ФЕРНАНДО ПЕРЕЙРА УОЛЪС

Бразилецът бе на експериментален интервал през януари, 2014 година. Взе присъединяване в контролата с Чернноморец, която бе извоювана с 5:3, само че по този начин и не убеди в своите качества Антони Здравков. А бранителят дойде със сериозна визитка - през сезон 2010/2011 бележи във вратата на Божидар Митрев в дуела Гент - Левски от групите на Лига Европа. Проблемът за неуспеха му при " сините " обаче бе обвързван с обстоятелството, че идва на проби след близо година пауза от професионалния футбол. Сега 32-годишният бразилец още веднъж е без тим, само че може да се похвали със мощен престой в гръцкия Ксанти.

 Снимка 400616
Източник:

БАВОН ЧИБУАБУА

През септември, 2014 година, левскарите наложително се нуждаеха от нов нападател, откакто Валери Божинов пое в посока Тернана. Изведнъж на " Герена " се изсипаха четирима нападатели, предложени от Димитър Димитров - Херо. Това бяха: Маурисио Гомес - Хормона, Дани Нгесан, Фредерик Слимани и Ахил Анани. Всички те обаче бледнееха пред екзотиката на конгоанеца Бавон Чибуабуа. Макар и да става известен с видео в Yotube, в което прави непростителен пропуск с екипа на Уйпещ, Георги Иванов харесва тарана и счита да му предложи контракт за 3 месеца. Дори се приказва и за заплата му в размер на 5000 евро. Работата се разсъхна, откакто африканският бабанка се обиди от препоръчаните му условия. След това Бавон игра за анголски отбори, а в този момент рита за здраве при белгийски дилетанти.

 Снимка 400618
Източник:

ОСМАН ДЖАЛОУ

През февруари 2015 година Осман Джалоу съумя да впечатли както спортно-техническия щаб на Левски, по този начин и публицистите, следящи от близко " синята " подготовка в Анталия. И тъкмо, когато трябваше да подпише контракт, стана ясно, че е болен от хепатит! " Разболял се е преди година и половина, само че още не е оздравял. Няма да пожертвам здравето на целия тим. Не се тормозим, тъй като болестта се предава по кръвен или сексуален път. Имаме различен вид за нападател ", разяснява тогава спортният-директор Георги Иванов-Гонзо. След като се излекува, Джалоу играе за ХИК (Хелзинки) и Иртиш, като в този момент още веднъж е във финландския гранд.

 Снимка 400620
Източник:

ГУСТАВО КОНСЕЙСАО

Левски шокира футболната общност, когато взема решение да повика на проби бразилския нападател на Шумен 1929 - Густаво Консейсао. Скаут на " сините " бил впечатлен от изявите му в мач от Североизточната " В " футболна група, когато отбелязва хеттрик в мрежата на Бенковски (Бяла). Столичният гранд обаче се оказва прекомерно огромна хапка за латиното, който е освободен след юбилейния мач с Юргорден. Оттам насетне няма никаква информация за идващите завършения на Консейсао, който на всичкото от горната страна е бил младеж и на Ливърпул.

 Снимка 400622
Източник:

САНТИ НГОМ

Френският нападател беше един от редките образци, че състезател на проби също може да има нужната класа. След неуспеха му в Пирин, Санти кара експериментален интервал и в Левски, където бива утвърден и на 1 декември, 2015 година подписва с клуба за шест месеца. Изкарва цяла зимна подготовка със столичани, след което контрактът му неизвестно за какво бива преустановен. След това качествата на стрелеца най-накрая са оценени по достолепие. През 2016 вкарва 26 гола за аматьорския Ла Сюз, което му печели контракт с елитния френски Нант. Оттогава е част от " канарчетата ", а с изключение на с головете си, може да се похвали с това, че записа мач и за сенегалския народен тим.

" Не помня с неприятно престоя си в Левски. Това бе скъп опит за мен. Видях друга страна, друга просвета и футбол. Всичко това ми оказа помощ, с цел да съм на мястото, на което съм в този момент ", съобщи Нгом неотдавна в свое изявление.

 Снимка 324115

АЛЕКС КОНСТАНТИНУ

През лятото на 2015 година Левски тества нападател без нито един гол в професионалната си кариера. Ставаше въпрос за кипъреца Алекс Константину. Макар и визитката му да беше добра, техничарят не съумя да се потвърди в контролите с Волга и Пирин, като бързо бе отпратен от тогавашния ментор Стойчо Стоев. Почти четири години по-късно, статистиката на нападателя леко се е подобрила, като той има 4 гола на своята сметка в общо 50 мача за тимовете на Докса, Неа Саламина, Ермис Арадипу, АПОЕЛ и Олимпиакос (Никозия).

 Снимка 400623
Източник:

ЯНИС СКОНДРАС

Макар и да пристигна с реномето на досегашен корав титуляр в ПАОК, през 2017 година гръцкият бранител Янис Скондрас не съумя да впечатли Елин Топузаков. Топчо го реши много бързо: за три тренировки и 45 минути в контролата против Виторул. Решението му като че ли е било вярно, защото Янис продължава кариерата си в шотландския Хамилтън, а в този момент има 9 мача за 12 месеца в елитния гръцки Ламия.

 Снимка 273539
Източник:

ЖЕАН ПАТРИК

Незнайно от кое място, бразилецът Жеан Патрик се появи на " Герена " през лятото на 2017-а. Крилото имаше неприятния шанс да попадне в турбулентни времена за " сините ", защото поискалия да изпита качествата му Ники Митов беше уволнен. След известно време " синият " клуб беше стихотворец от Делио Роси, а както знаем Пророка от Римини имаше свои характерни футболни визии и бързо разкара латиноамериканеца. Той пък отиде в Септември, където записа единствено четири мача и си потегли от България. Към този миг е намерил непрекъснат кей на своята кариера, играейки постоянно за молдовския Зария.

 Снимка 400626
Източник:

ЕРВЕН ОНЖЕНДА

Качествен футболист, който необичайно за какво не бе оценен по достолепие в Левски. Миналата зима изкара експериментален интервал в отбора на Делио Роси, само че тогава не получи контракт поради негова хронична травма. Изследванията му обаче не били разчетени вярно от експертите на " Герена ". Според информацията на френска медия, юношата на парижани е претърпял интервенция на коляното, когато е бил 15-годишен, а след такава намеса то няма по какъв начин да наподобява по същия метод. Въпреки това, от Левски преценят, че футболистът има потребност от хирургическа интервенция. Когато обаче Ервен се прибра в Париж, сътрудникът му незабавно го завежда при лекаря, който направил интервенцията преди години. Доктор Лоран Омон, работещ с ПСЖ, бива безапелационен, че играчът е изцяло здрав, като даже издава документ за това свое изказване. И думите му се удостоверяват, защото Онженда заиграва на висота за румънския Ботошани. Днес даже се появява информацията, че е мечтан от първенеца на България - Лудогорец.

 Лудогорец и Галатасарай спорят за отхвърления от Левски Ервин Онгенда
Лудогорец в спор с Галатасарай за отритнат от Левски

" Орлите " желаят Ервин Онгенда

 Снимка 400627
Източник:

АБИЛЕ САНЯНГ и УСМАН БАБУ САНЕ

Прословутите гамбийци, които внезапно се появиха на " Герена " и започнаха да упражняват с първия отбор. Така и не се разбра кой ги докара в Левски. Те обаче имаха опцията да показват качествата си пред двама треньори - Делио Роси и Славиша Стоянович. Въпреки, че не бяха харесани от нито един, африканците сензационно подписаха контракт с клуба. Веднага по-късно пък бяха пратени да се обиграват в Хебър (Пазарджик), където се трансфораха в същинска екзотика за тамошната аудитория. И оттук нататък дирите на Санянг и Сане се губят. Последната информация за гамбийското дуо е, че имат проблеми с документите и сега са в Нигерия, където вършат опити да си извадят виза за България. Междувременно са били признати за студенти във филиала на Аграрния университет в Пазарджик...

 Снимка 373395
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР