Ние сме изчислените жертви, не може да се крием зад

...
Ние сме изчислените жертви, не може да се крием зад
Коментари Харесай

Росен Желязков коментира промените в пакета за мобилност

Ние сме изчислените жертви, не може да се крием зад лицемерието на дипломацията.

Това съобщи министърът на превоза Росен Желязков във връзка приемането на общо преговорно мнение на Съвета на Европейски Съюз по смяната на разпоредбите за осъществяване на интернационалните товарни пътни транспорти, представен от Българска телеграфна агенция. Вчера завърши първото полувреме, не дойдохме с огромна кошница и не си тръгваме с доста цялостна кошница. Успяхме да се преборим за цялостното изтриване на текста за прибиране на транспортното средство в страната на определяне. Първоначално текстовете предвиждаха прибиране на четири седмици, през шест, осем седмици. На третия рунд това предложение на австрийското председателство отпадна напълно. Първоначално с огромна част от страните от периферията имахме блокиращо малцинство, в третия рунд, за наше страдание, сътрудниците от Чехия и Словакия се причислиха към алианса и с още две страни не ни доближи да блокираме напълно постигането на общ метод, разясни министърът.

Той означи, че "второто полувреме " ще стартира с разискването още веднъж на въпроса в Европейския парламент. Умерен оптимист съм в Екологичен потенциал да се планува изключение от правилото за възбрана за използването на почивките на водачите в кабината на камиона, уточни Желязков. Той посочи, че ще беседва с евродепутати, с цел да може при разискването в Екологичен потенциал да се планува изключение, когато почивката се прави на подобаващи места като паркинги с нужните условия. Ако Екологичен потенциал одобри тези оферти, отиваме на тристранни договаряния при румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз, добави министърът. По неговите думи е евентуално влизането в действие на новите правила да бъде от 2020 година за директивата за командироването на водачите, а 18 месеца от датата на приемането - за така наречен каботаж.

Доволни сме, че отпадна връщането на транспортното средство и сме недоволни от останалите неща. С сътрудниците от Литва, Полша, Малта и Унгария подкрепихме декларация, която показва нашето отричане. За страдание разделянето е сред страните от Централна Европа и периферните страни. Не би трябвало повече да се разделяме на страни от Източна и Западна Европа. Правилото, че периферните страни страдат, се удостовери, разяснява Желязков.
Той посочи, че Европейската комисия е поела задължението да обезпечи средства за въвеждането на електронните тахографи в старите товарни транспортни средства. В тези камиони устойствата се планува да бъдат сложени до 2024 година, а в новопроизведените да се вграждат от 2022 година.

Стоим дружно с сектора, само че единствено България и Литва бяха твърдо за неприемане на общ метод. Категорично заявих, че България планува да заведе дело пред Съда на Европейски Съюз, в случай че бъде планувано връщането на камиона на четири седмици. Ще изследваме, откакто забележим по какъв начин ще се развият нещата в Екологичен потенциал, дали имаме съображение да водим дело по другите детайли (на новите правила), разясни министърът.

Припомняме, утвърдените нощес от Съвета на Европейски Съюз общи насоки са единствено мнение за договарянията с Екологичен потенциал. Все още Екологичен потенциал не е определил рамката за смяна на разпоредбите, които поддържа. Когато договарянията всъщност стартират, двете институции би трябвало да стигнат до пресечна точка, с цел да бъдат разпоредбите въведени в деяние.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР