Ние сме готови да подкрепим одит от експерти на кода

...
Ние сме готови да подкрепим одит от експерти на кода
Коментари Харесай

Кирил Петков: "Продължаваме Промяната" е готова да инициира проверки на кода за машините

Ние сме подготвени да подкрепим одит от специалисти на кода преди изборите, след изборите, с цел да получат сигурност и да махнат своето подозрение от машините. След това господин Свиленски реши да употребява една неистина. Дадох му втори късмет, приказвах с него, обясних му още веднъж, само че той още веднъж повтори изявлението си. Затова ще заведа иск. Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната " Кирил Петков в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

По този метод съгласно него се дискредитира изборния развой и с машинното гласоподаване, и с хартиената бюлетина.

Петков акцентира, че кодовете са в Централната изборна комисия и всяка партия може да ги изисква. „ Аз споделих „ одит върху кодовете ". Аз в никакъв случай не съм ги виждал. Абсолютно безумно е да съм го казвал - такава клевета. Ако имаше някакви вълшебни кодове, щяхме ли да дадем на господин Борисов 25%? ", разяснява някогашният министър председател.

По думите му този диалог е воден доста пъти и с Георги Свиленски, и с Корнелия Нинова в пленарната зала. „ Нека поддържат частта на смяната в Изборния кодекс за одитиране и инспекция на кода ", изясни той.

Петков изясни, че е водил диалог с Корнелия Нинова за възрастово разграничаване при гласуването с машини, само че в предходния парламент и осъзнава, че това би било дискриминационно.

Политическа партия няма да поддържа първия мандат, безапелационен бе Петков. Той прикани ГЕРБ да подхващат действителни стъпки, в случай че в действителност имат желание за образуване на държавно управление. За втория мандат Политическа партия поема отговорността дружно с Демократична България да образува държавно управление на малцинството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР