Ние сме готови, ако те заявят, че с техния мандат

...
Ние сме готови, ако те заявят, че с техния мандат
Коментари Харесай

ГЕРБ ще подкрепят кабинет с втория мандат, ако ПП-ДБ сформира с тях стабилно мнозинство

Ние сме подготвени, в случай че те заявят, че с техния мандат ние можем да образуваме устойчиво болшинство, което да одобри тази законодателна стратегия в цялост, тогава ние сме подготвени да не отиваме към предлагането на кабинет с първия мандат. Но, в случай че диалогът минава през това, че не желаят въобще ГЕРБ-СДС да взе участие в ръководството, а единствено да ги поддържаме, тогава политическият диалог стартира да губи своята логичност, сподели Желязков.

След консултациите, желаеме политическите задължения и политическата отговорност да бъдат ориентирани към задачите на обществото, а не към политическите сили. Ако преследваме тяснопартийните си цели, тогава заедно ще станем непотребни, добави той.

Председателят на Народно събрание разяснява и по какъв метод ще бъдат разпределени парламентарните комисии. В 48-ото Народно заседание комисиите бяха разпределени съразмерно, с оглед тежестта на всяка партия. Ще спазим този принцип, тъй че да има заслужено посланичество във всяка комисия, добави Желязков.

Той добави още, че в случай че 49-ото Народно заседание продължи да съществува, ще би трябвало да бъдат направени нови в промени в Изборния кодекс.

С сегашния Изборен кодекс доста мъчно можем да създадем локалните избори и тогава съм сигурен, че ще създадем по-добра система за гласоподаване, тъй като в нашите диалози с множеството политически сили имам разбирането, че би трябвало да променим модела и да въведем различен вид машини за гласоподаване, тъй като тези не могат да изпълнят главното си предопределение, сподели Желязков. По думите му нужни са машини, каквито се употребяват в Съединени американски щати, за машинно броене на бюлетините.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР