Ние сме една от последните институции, които са стабилни в

...
Ние сме една от последните институции, които са стабилни в
Коментари Харесай

Гешев: Ние сме последната преграда между гражданите и престъпността

Ние сме една от последните институции, които са постоянни сега в страната. Ние сме последната бариера сред българските жители и престъпността – една от дребните загради, които остана и изобщо пред беззаконието. Независимо от коя страна идва това безвластие.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на Общото заседание на следователите за избор на членове на Висшия правосъден съвет. Право на присъединяване в него имат 435 следователи, като 396 от тях са декларирали електронно гласоподаване, заяви бТВ.

„ Нашата работа е, отстоявайки независимостта си, да защитим правата не всеки един български жител, тъй като без самостоятелни магистрати, няма правораздаване, а без правораздаване няма и страна. Мисля, че се оправяме доста добре “, добави Гешев.

Главният прокурор добави, че до неотдавна е считал думи, като господство на правото, правова страна, разделяне на управляващите са някакво общоприети клишета, които би трябвало да се кажат в избран миг на несъмнено събитие.

„ Но е доста забавно по какъв начин в последните две години разбираш, че това са едни действителни полезности, върху които се гради актуалната ни страна. Това е един от стълбовете, който ние, като магистрати, би трябвало да пазиме “, добави той.

От през днешния ден в шест следващи съботи следователите, съдиите и прокурорите ще изберат своите 11 нови висши кадровици. Техните имена ще станат известни на 9 юли. След това и Народното събрание е задължен да избере своите 11 нови членове на Висш съдебен съвет. Ако това не се случи, при започване на октомври няма да има нов Висш съдебен съвет.

Как тогава ще действа правосъдната ни система основният прокурор Иван Гешев не разяснява.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР