Ние сме единствената държава, която по време на пандемия повишава

...
Ние сме единствената държава, която по време на пандемия повишава
Коментари Харесай

Борисов: Само ние повишихме с положителна перспектива кредитния си рейтинг в пандемия

Ние сме единствената страна, която по време на пандемия покачва на позитивна вероятност кредитния си рейтинг. Това оповестиха през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов и министърът на финансите Кирил Ананиев. Международната рейтингова организация Fitch Ratings увеличи вероятността от постоянна на позитивна пред дълготрайния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута.

Министър Ананиев уточни, че в известието на рейтинговата организация са посочени факторите и аргументите, поради които те ни дават по-висока оценка. На първо място това е нашата опция да се оправим с рисковете, които стоят от пандемията. Ние показахме доста положителни резултати в интервала на пандемията и те правят оценка тези наши дейности, както и по-доброто икономическо развиване на страна и стабилната политическа среда, в която се развива нашата страна, разяснява министър-председателят.

Министър Ананиев означи, че към мнението на Fitch е приложена таблица, която демонстрира по какъв начин се е изменила вероятността в страните, които имат нашия кредитен рейтинг. Ние сме единствената страна, която по време на пандемия покачва на позитивна вероятността, това е България.

Борисов обърна внимание, че не сме давали пари на тази кредитна организация, с цел да излезе с такова мнение. Най-добрите експерти икономисти и финансисти по света и в Съединени американски щати споделят, че интернационалната рейтингова организация покачва вероятността от постоянна в позитивна. Това пишат за нас най-хубавите икономисти в света, а тяхната работа е да правят оценка, акцентира министър председателят.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР