Ние сме абсолютно готови за Шенген, но в един момент

...
Ние сме абсолютно готови за Шенген, но в един момент
Коментари Харесай

Готови сме за Шенген, но се появяват двойни критерии

„ Ние сме безусловно подготвени за Шенген, само че в един миг се появяват двойни критерии. “ Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на взаимна конференция с полския си сътрудник Беата Шидло.

Той акцентира, че в случай че желаеме Европа да е мощна и единна, с цел да имаме мощен общ европейски пазар би трябвало да продължим с кохезионната политика и солидарността. „ Трябва да намерим общата точка и да запазим положителния звук “, сподели още Борисов.

Полският министър председател Беата Шидло обави, че страната й има огромни очаквания за българското председателство на Европейски Съюз. „ Полша и България са страни, които считат, че единността е доста значима за Европейски Съюз. Имаме доста общи тематики – инфраструктура, обществена политика, и несъмнено сигурността “, съобщи Шидло.

Тя бе безапелационна, че с ръководещите страната ни са потвърдили, че посредством ангажираност може да се води ефикасна политика. „ България би трябвало да влезе в Шенген “, съобщи премиера Шилдо. „ Искаме да има единение и взаимност “, уточни тя. Шидло съобщи, че България е най-хубавата външна граница на Европейски Съюз.

Премиерът Борисов й благодари за признанието. „С доста такт, диалози и взаимни отстъпки с Европейски Съюз би трябвало да дадем вероятност на Балканите. В противоположен случай, всички ще се изнесат в посока, където са по-високи заплатите и неравенството ще стане доста огромно “, предизвести Борисов.
„Що се касае до тематиката за добросъседството разговаряхме дълго, както и за срещата ни с президента Макрон във Варна. Беата ми благодари че тогава защитихме Полша. Категорични сме, че би трябвало да поставим старания там където сме се забавили и имаме по-лошо индикатори “, сподели още министър председателят.

Той бе безапелационен, че в случай че Маахстрихските критерии се съблюдават, Европа в никакъв случай няма да изпадне в рецесия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР