Ние си играем лековато с неща, заради които на Балканите

...
Ние си играем лековато с неща, заради които на Балканите
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Битките за миналото са игра с огъня, други страни на Балканите вече изгоряха така

" Ние си играем лековато с неща, поради които на Балканите имаше пожари. Досега България се опази от такива пожари. Задълбочаването на борбите за предишното, за знаците, налагането на черно-бяло мислене, е игра с огъня ".

Това сподели пред БНР социологът Първан Симеонов, " Галъп Интернешънъл ".

" От няколко месеца в България текат борби за знаци, за полезности, за историята. Всеки път, когато текат такива борби, има заплаха да създадем от нищо нещо, да създадем повече проблеми. Темата за домашното принуждение се трансформира в част от тези символни битки. Борбата на знаци у нас е рискова, тъй като сме умерени и уравновесени като народ, само че тези борби вършат крайностите мощни "., изясни той.

И добави, че едните вършат това, с цел да компенсират загубата на електорат - " този звук се задава от прозападните либерали в България ", а другата страна са " Възраждане ", " което не си поплюва ", и президентът, " който стъпва в сходна ниша ".

" Ние сме на Балканите. За да приказваме за тези проблеми на нашето общество, би трябвало да го вършим на наш език.

Много постоянно ние, прозападни натовци и европейци, приказваме по всички тематики - от Covid през войната, на неразбираем за множеството хора език.

Политическият хайлайф и представителите би трябвало да имаме минималната просветеност, адаптивност и мъдрост да знаем каква е нашата аудитория. Сегашното ръководство надценява поддръжката си и надценява легитимността си да прави такива неща. В резултат се виждат законодателни недомислици... Когато сбъркаш регистъра, по който приказваш на личните си хора, не се учудвай, че на идващите избори хората ще предпочетат твой конкурент ", сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР