Ние ще проведем максимално добронамерени разговори с всички. Основно с

...
Ние ще проведем максимално добронамерени разговори с всички. Основно с
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ-СДС: Сигурен съм, че ще се стигне до кабинет на ГЕРБ и „Демократична България“

Ние ще проведем оптимално доброжелателни диалози с всички. Основно с политическите сили, които са най-близки до нас. Това са „ Демократична България “.

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Петър Николов-Зиков.

„ В началото на този парламент безусловно не си говорихме по коридорите, когато се разминавахме, всички се гледахме на кръв. Начинът, по който потегли Народното събрание на законопроектите, решенията, които се вкараха вътре, по някакъв метод сътвориха този разговор. Той се роди, върви и аз съм сигурен, че в последна сметка ще докара до това, че ние ще имаме в един миг устойчиво държавно управление, в което ще вземат участие и ГЕРБ, и „ Демократична България “ – политически сили, които са най-близки и имат безапелационна проевропейска ориентировка, които се заявяват като десни и така нататък “, разяснява още националният представител.
Дали ще стане с първия мандат на ГЕРБ, дали ще стане по някакъв различен метод с третия, втория мандат или след нови избори, само че това ще бъде завършекът. Колкото по-бързо стигнем до това, толкоз по-добре.
„ Нашето изпитание е да убедим нашите партноьри и сътрудници от „ Демократична България “ (ДБ) да тръгнат по този път, тъй като те знаят, че той е неминуем “, сподели още депутатът на ГЕРБ-СДС.

Според него, в случай че се стигне до единодушие сред ГЕРБ и Демократична България, останалите гласове, нужни за болшинство, могат да дойдат, както от Движение за права и свободи или „ Български напредък “, по този начин и от „ Продължаваме промяната “, които по думите му съставляват „ нехомогенна група с два три клана вътре, които водят война между тях “.

„ Ако има сделка сред ГЕРБ-СДС и Демократична България, основаването на болшинство е въпрос на дни “, счита Петър Николов-Зиков.

Той уточни, че измененията в изборния закон едва ли са най-важният приоритет на българското общество, само че това било един от главните задължения и обещания, които ГЕРБ са поели пред своите гласоподавателите.

„ Но е закон, през който политическата рецесия, основана последните години и която стои в основата на икономическата рецесия и всички други рецесии със сигурността, външната политика и така нататък, той беше един от фундаментите на политическата рецесия, тъй че е хубаво, че успяхме да го минем “, разяснява още депутатът.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР