Ние ще продължим борбата си срещу тероризма. Нашето решение да

...
Ние ще продължим борбата си срещу тероризма. Нашето решение да
Коментари Харесай

След срещата Путин - Ердоган: Анкара следи изкъсо Швеция и Финландия, заличава “терористичните си гнезда” ...

" Ние ще продължим битката си против тероризма. Нашето решение да установим 30-километрова предпазена линия по южната ни граница е непрекъснато ", съобщи Ердоган, представен от Анадолската осведомителна организация.

" Надявам се скоро да обединим частите от тази зона за сигурност, като почистим последните региони, където терористичната организация гнезди в Сирия ", добави той.

От 2016 година насам Анкара започва три сполучливи антитерористични интервенции през границата си в Северна Сирия, с цел да предотврати образуването на терористичен кулоар и да даде опция за спокойно заселване на жителите: Щитът на Ефрат (2016 г.), Маслиновата клонка (2018 г.) и Мирна Пролет (2019).

В своята над 35-годишна терористична акция против Турция, ПКК – включена в листата на терористичната организация от Турция, Съединени американски щати и Европейски Съюз – е виновна за гибелта на над 40 000 души, в това число дами, деца и бебета. YPG е сирийското отклонение на ПКК.

Турция приканва за разговор сред Русия и Украйна

Ердоган уточни, че Турция е траяла напъните и е осигурила осъществяването на съглашението за обновяване износа на украинско зърно, макар пречките. На 22 юли Турция, Организация на обединените нации, Русия и Украйна подписаха съглашение в Истанбул за наново отваряне на три украински черноморски пристанища.

Ердоган повтори, че Турция няма да заеме позитивно отношение към кандидатурите за участие в НАТО на Швеция и Финландия, в случай че не изпълнят обещанията си за битка с тероризма.

" Ние поддържаме ясна твърда позиция във връзка с Финландия и Швеция. Членството на тези две страни в НАТО няма да бъде утвърдено, до момента в който не бъдат изпълнени обещанията към страната ни ", сподели той.

Швеция и Финландия публично аплайваха за присъединение към НАТО през юни - решение, провокирано от войната на Русия против Украйна.

Турция, която е член на НАТО повече от 70 години, изрази възражения против кандидатурите за участие, критикувайки страните за толериране и даже поддръжка на терористични групи.

Тристранно съглашение, подписано сред страните през юни, планува, че Финландия и Швеция няма да дават поддръжка на YPG/PYD, сирийското отклонение на на ПКК, нито на терористичната организация Fetullah (FETO) – групата зад проваления прелом в Турция през 2016 година

Парламентът на Турция би трябвало да ратифицира кандидатурите на Финландия и Швеция за участие в НАТО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР