Ние ще положим всички усилия за решаване на споровете с

...
Ние ще положим всички усилия за решаване на споровете с
Коментари Харесай

Шекеринска: Много усилия, за да решим спора с България, но без прекрачване на червените линии

Ние ще поставим всички старания за решение на разногласията с България, само че не за сметка на нашите " червени линии " - македонския език и еднаквост, съобщи през днешния ден министърът на защитата на Република Северна Македония Радмила Шекеринска, представена от организация МИА.

" Искаме решение, което ще бъде трайно и от изгода за двете страни. Всяко решение, което визира тези въпроси, ще бъде мотив за в допълнение съмнение, а не за нова сила и религия в връзките с България ", сподели Шекеринска на конференция.

Тя акцентира, че всички в държавното управление са оптимисти, че ще се откри решение, само че тя не желае да дава някакви прогнози, тъй като оптимизмът и положителната воля на едната страна не са задоволителни за решаването на спор, добавя Българска телеграфна агенция.

Шекеринска сподели, че като член на държавното управление работи, надява се и поставя старания за по-бързо решение на тези " алтернативи ", сложени от България.

Във връзка с опцията да се срещне с българския си сътрудник Красимир Каракачанов на идната среща на министрите на защитата от НАТО през февруари Шекеринска изрази вяра, че ще бъде реализиран прогрес до тогава.

" Ако не, уповавам се най-малко, че срещата ще бъде с физическо наличие, а не видеоконференция. Това дава опция за изпращане на послания на общата маса, само че и за двустранни полемики. Когато през 2017 година подписвахме Договора /за другарство с България/ и съглашения в региона на защитата, упованията бяха да влагаме освен във военно съдействие, само че и в по-голямо доверие ", означи Шекеринска.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР