Ние ще бъдем в пленарна зала и 59 депутати ще

...
Ние ще бъдем в пленарна зала и 59 депутати ще
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: Няма да правим кворум на това провалено и агонизиращо Народно събрание


Ние ще бъдем в пленарна зала и 59 депутати ще гласуваме срещу препоръчаното държавно управление, посочи Атанасова

Депутатите от ГЕРБ-СДС няма да влизат в пленарна зала до гласуването на кабинета. Това разгласи на брифинг ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова.

Позицията на депутатите от ГЕРБ идва, откакто изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов реши да изслушва при закрити врата премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов по отношение на доставката и цената на природния газ.

Това бе първа точка в програмата на Народното събрание за четвъртък. Изслушването е по предложение на Делян Добрев от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

„ Преди месеци тези същите, които закриха съвещанието в този момент, избираха състав на КЕВР. Помните ли тогава бодрите им изявления: „ Когато изберем нов състав на КЕВР, обстановката ще е друга, цената ще е ниска. Помните ли, когато назначаваха ново управление на „ Булгаргаз “ какво споделяха: „ Ситуацията ще е друга, ние ще създадем всичко допустимо цената да е по-ниска “. Помните ли Лена Бориславова, която обикаляше всичките ви малките екрани и всевъзможни други включвания от под дърво и камък, че цената на газа ще е четири пъти по-ниска. Е, уважаеми медии, защото в този момент не можем да разберем каква ще е цената от тези, които са вътре в пленарна зала в оставка, през вчерашния ден стана ясно от управлението на " Булгаргаз " цената ще е 32 % по-нагоре, а газ няма. Оттук нататък, за жалост нашето общество ще би трябвало да заплати цената и на тези 32 % по-висока цена на газа и на цялата несръчност на тези дилетанти. Нашата парламентарна група не намира за нужно повече да стои в пленарната зала на Народното събрание “, безапелационна бе Десислава Атанасова.

„ Няма никакъв мотив нашата парламентарна група да бъде в зала и да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно заседание “, акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„ Говоря за безпредметното наличие в пленарна зала и във вчерашния ден, евентуално и във всеки различен до гласоподаване на държавно управление, в случай че има такова “, сподели още тя.

„ Ние ще бъдем в пленарна зала и 59 депутати ще гласуваме срещу препоръчаното държавно управление, в случай че има такова импортирано предложение и изпълнен мандат, връчен на президента. Не бива да се бъркат двете тематики. Говоря за безпредметното наличие в пленарна зала “, посочи Атанасова.

„ Вие като призвани да информирате обществото няма да разберете нищо от отговорите на министър-председателя в оставка и на министъра на енергетиката в оставка. Това ли е задачата на това ръководство да скрие следващия си неуспех “, попита Атанасова.

Тем
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР