Ние сега ще осъществим безпилотни, а по-нататък и пилотирани полети

...
Ние сега ще осъществим безпилотни, а по-нататък и пилотирани полети
Коментари Харесай

Путин Лично Обяви: Русия Щурмува Луната!

" Ние в този момент ще изпълним безпилотни, а по-нататък и пилотирани полети за проучването на далечния космос: Лунната стратегия, а по-късно и проучванията на Марс. Първият ще бъде напълно скоро, през 2019 година ", съобщи съветският държавен глава.

Новото продължение на проучването на Луната ще се разграничава от стореното от Съветския съюз. Нашите експерти ще се постараят да осъществят кацания на полюсите, защото има догатки, че там има вода ".

Владимир Путин добави, че по-късно са планувани задачи и до Марс.

" На Червената планета има какво да се прави. Оттам могат да стартират проучванията и на други планети от далечния космос ", посочи съветският общественик.

Ключово за развиването на съветската лунна стратегия е основаването на новия пилотиран транспортен съд " Федерация ". Първият му безпилотен полет е плануван за 2022 година Той ще бъде последван от безпилотен полет към Международната галактическа станция и пилотиран полет през 2024 година

Преди към 2 години шефът на съветската ракетно-космическа корпорация " Енергия " Владимир Солнцев съобщи, че Русия е запланувала своя първи пилотиран полет до Луната за 2029 година.

По думите на Солнцев през 2021 година Русия ще стартира тестванията на нов галактически транспортен съд, особено конструиран, с цел да доближи до Луната.

През 2023 година той ще стартира да реализира полети до Международната галактическа станция, преди да бъде изпратен, без екипаж до Луната - през 2025 година

За 2020 година година пък е планувана задачата " Луна 27 ", която ще е взаимна с ЕКА и ще включва изпращането на луноход в полярните райони на Луната.

В най-оптимистичният случай руснаците възнамеряват до 2040 година да вършат по един или два пилотирани полета годишно към Луната.

Все още не се знае нищо за тежката ракета, с която Русия би могла да реализира полет към естествения сателит на Земята. В началото на идващото десетилетие Съединени американски щати ще разполага с две сходни ракети - една на SpaceX и една на United Launch Alliance - ракетен съюз сред Lockheed Martin и Boeing.

Към днешна дата и двете американски ракети са във финалната си фаза на разработка. Най-тежката ракета на SpaceX ще полети следващата година, последвана от SLS на United Launch Alliance.

Именно основаването на задоволително мощна и надеждна ракета е най-трудната част от лунната стратегия, а към този момент не се знае съвсем нищо за бъдещата съветска свръхтежка ракета.

Миналия век руската лунна стратегия бе съществено забавена от гибелта на Сергей Корольов, от серия несполучливи тествания на съветската ракета Н1 – или Носител 1, както и от несигурността на политическото управление на Съюз на съветските социалистически републики. Тя е публично прекъсната през 1974 година.

Като съществени аргументи за тогавашния крах на програмата са посочвани политическото отвращение, по-късния старт на програмата и софтуерното закъснение с най-малко 5 години. Може би най-важния фактор обаче е финансовият - Съюз на съветските социалистически републики отделя сред 4 и 5 пъти по-малко средсва от Съединени американски щати.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР