Ние се справяме с този проблем, но популистките правителства в

...
Ние се справяме с този проблем, но популистките правителства в
Коментари Харесай

Гергана Паси: Европа е сбор от държави, които не се чуват една друга

„ Ние се оправяме с този проблем, само че популистките държавни управления в основни европейски страни като Италия, Унгария, употребяват миграционната тематика, която основава несигурността в модерна Европа. Европа е общ брой от нации, страни, които не се чуват една друга. Мини вид на това нечуване видяхме в Брекзит “.
Това разяснява пред БНР Гергана Паси, президент на " ПанЕвропа България ", някогашен министър по европейските въпроси, в деня, в който водачите на страните от Европейския съюз са в румънския град Сибиу, с цел да обсъдят стратегическия дневен ред за идващите пет години и да одобряват декларация с десетте най-важни задължения за развиването на Европейски Съюз за този интервал.

„ Европа през днешния ден е доста друга отпреди години. Част от значимите цели за България обаче са същите като през 2005 – 2007 година, при започване на участието ни в Европейски Съюз – като присъединението ни към Шенген да вземем за пример “,смята тя.

Според Паси казусът с неприемането ни в Шенген е обвързван с миграционната рецесия – „ може би най-голямата, с която модерна Европа се е сблъсквала “.

„ Виждаме от ден на ден Европа в огромна степен разграничена – сред Запада и Изтока. Големият въпрос е до каква степен другите национални ползи могат да се срещнат и да образуват едно свястно бъдещо европейско държавно управление, което да ни дава убеденост на нас като европейски жители, че бди над нашите ползи “.

Според Гергана Паси сложният интервал ще продължи и след изборите за Европейски парламент.

„ Утрешният Екологичен потенциал няма да е разграничен по оста ляво – дясно, а по оста – про Европа и анти Европа. Ще забележим доста по-широка европейска коалиция вътре в Екологичен потенциал и може да се окаже, че тя ще легитимира антиевропейските партии като единствена съпротива “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР